Fulham kjøper tsjekkisk fyrtårn

Fulham sikret seg i går kveld sin første forsterkning foran Premier League-debuten til høsten: Øst-Europas svar på Josten Flo - tsjekkiske Jan Koller.

Ifølge avisa The Sun kom Anderlecht-spissen til enighet om en fireårskontrakt med trener Jean Tiganas klubb. Men ennå har ikke klubbene blitt enige om en pris for 28-åringen.

Det avviser også klubben på sin offisielle hjemmeside:

- Jan Koller er en veldig talentfull fotballspiller og Jean Tigana er klar over kvalitetene hans. Men ryktene om at han er klar er ikke sanne.

Ved siden av sin åpenbare luftstyrke har også Koller brukbar teknikk. På 21 landskamper har Koller scoret 15 mål. Den to meter høye flintskallen vil trolig koste godt og vel 100 mill. kroner.

Summen er likevel ikke noe problem for Fulham- og Harrods-eier Mohamed Al Fayed, som sier han vil bruke de pengene som skal til for å skape et topplag. Hittil har han lagt ut 110 mill. kroner på veien fra 3. divisjon til der klubben er i dag: Sikker opprykksplass i 1. divisjon.

- Managere får de han vil. Hvis han ber om sju eller ti mill. pund for en spiller får han det. Jeg stoler på ham. Jeg blander meg ikke inn, dette er ikke business for meg det er kjærlighet, sier klubbeieren.

(Dagbladet.no)