Fulham klatret ni plasser på tabellen

Vant bunnoppgjøret mot Newcastle.

(Dagbladet.no): FULHAM - NEWCASTLE 2-1

Etter at Joe Kinnear tok over Newcastle har den tradisjonsrike klubben klatret over nedrykksstreken i Premier League, men da de hadde sjansen til å forlate nedrykkssonen for en stund, gikk det galt.

Fulham var best i første omgang på Craven Cottage, og det var fullt fortjent da Andy Johnson sendte hjemmelaget i tet etter forferdelig forsvarsspill av Claudio Cacapa.

Etter pause var rollene totalt snudd på hodet. Newcastle kjørte over Fulham og burde utliknet før Shola Ameobi gjorde det fra sin offsideposisjon 12 minutter ut i omgangen.

Der og da så ikke Fulham ut til å ha noe å svare med.

- Vi fortjente seieren om du ser de nitti minuttene under ett. Ikke misforstå, vi ble hardt presset og jeg var spesielt bekymret da de utliknet. Da var vi ikke med i det hele tatt, men jeg syns seieren var fortjent, sier Fulham-manager Roy Hodgson til BBC.

Ti minutter etter utligningen gjorde Andy Johnson nok en gang det han er betalt for å gjøre for Brede Hangelands klubb. Johnson vendte opp på tjue meter og satt fart rett mot mål. Idet han vippet ballen mellom Cacapa og Fabricio Coloccini løp han rett inn i låret på sistnevnte.

Dommeren hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Derfra var Danny Murphy like sikker som alltid.

TOK NOEN TRINN: Bobby Zamora og Fulham klatret ni plasser på tabellen etter seieren mot Newcastle. Foto: Scanpix
TOK NOEN TRINN: Bobby Zamora og Fulham klatret ni plasser på tabellen etter seieren mot Newcastle. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er rasende, for å være ærlig. Vi var det beste laget fra slutten av første omgang til kampen var over. Det hele avgjøres av en beslutning som koster oss dyrt. Rett før straffen blir Cacapa dyttet vekk fra ballen og får ingenting for det. Det var en skrekkelig avgjørelse, og jeg er ordentlig sinna, sier Kinnear til BBC.


Selv om Kinnear hentet fram det han hadde fra benken, blant annet et Michael Owen-comeback, hjalp det ikke. Brede Hangeland og Fulham klamret seg fast til ledelsen, og klatret med seieren ni plasser
på tabellen.

Newcastle havnet under streken med tapet i London.

Fulham klatret ni plasser på tabellen