HAR HELE ENGLAND I RYGGEN: For første gang står England samlet bak et av sine egne lag i en europacupfinale. -Det føles som om vi er favorittlag nummer to for alle, sier Danny Murphy. Her under gårsdagens trening på finalearenaen i Hamburg.    Foto: EPA/MARCUS BRANDT
HAR HELE ENGLAND I RYGGEN: For første gang står England samlet bak et av sine egne lag i en europacupfinale. -Det føles som om vi er favorittlag nummer to for alle, sier Danny Murphy. Her under gårsdagens trening på finalearenaen i Hamburg. Foto: EPA/MARCUS BRANDTVis mer

Fulham mener de er blitt hele Englands kjæledegger

- Kanskje noen i Chelsea er uenige.

||| HAMBURG (Dagbladet): Det var ikke akkurat noen nasjonal landesorg som herjet England da Liverpool, Chelsea, Arsenal og Manchester United i tur og orden røk ut av Champions Leaugue.

I mangelen på egen suksess er nemlig skadefryden over rivalenes ulykke et godt plaster på såret - spør bare Liverpool-supporterne etter at deres 0-2-tap mot Chelsea på effektivt vis torpederte Uniteds håp om å sikre tittel nummer 19.  

Men når sensasjonslaget Fulham i dag spiller finale mot Atletico Madrid i Europa League, opplever de noe de største klubbene i England bare kan drømme om:

Å ha en samlet nasjon i ryggen.

Utrolig støtte
Fulham-kaptein Danny Murphy har vært med på å vinne UEFA-cupen med Liverpool, og på gårsdagens pressekonferanse fikk han spørsmål om dette var første gang i historien at hele England håpet på et engelsk lag som vinner i en europacupfinale.

- Det er et godt poeng. Det er kanskje noen Chelsea-supportere som er uenige, men støtten vi har fått har vært helt utrolig. Folk har stoppet meg på gata og ønsket lykke til, det føles som om vi er favorittlag nummer to for alle, sier han.

Det har naturligvis sammenheng med at Fulham ikke sees på som en trussel mot de store klubbene, og ikke minst den spektakulære måten de har tatt seg til finalen på.

I kvartfinalen mot Juventus tapte de 1-3 i Torino, og det virket kjørt da David Trezeguet ga italienerne ledelsen 1-0 også i returmøtet på Craven Cottage.

En stor snuoperasjon sendte likevel lille Fulham videre med 5-4 sammenlagt, og i semifinalen var de ikke stort dårligere da en tidlig kalddusj og 0-1 mot Hamburg ble snudd til 2-1 og avansement.

Finaleplassen var tilsynelatende noe hele England unnet dem.

- Vi har trosset alle odds og slått så mange gode lag.  Folk har nok kost seg med å se moralen og viljen i laget vårt. Vi spiller fotball på riktig måte, har gjort det gjennom hele turneringen, og folk verdsetter god fotball, er Murphys forklaring på at de har vunnet de engelske fotballhjertene.

- Vil bli husket for alltid 
Fulham har aldri vunnet en eneste tittel av betydning, og i troféskapet på Craven Cottage står det stort sett bare pokaler fra nest øverste og tredje øverste divisjon.

For Murphy vil en finaleseier føles enda større enn da han som Liverpool-spiller bidro til at spanske Alaves ble slått i 2001.

- Når du spiller for Liverpool vinner du trofeer hvert år, du forventer i hvert fall at det skal skje hver eneste sesong. At en seier her ville blitt sett på som en trøstepremiee for Liverpool viser forskjellen i forventninger. Å oppnå det vi har gjort har vært spesielt, og å ta enda et steg ville vært fantastisk. Vi vil bli husket for alltid. Fulham-supporterne vil være takknemlige i mange år, i motsetning til Liverpool-supporterne som er vant med å vinne trofeer, hevder Murphy.

MER SPESIELT Å VINNE NÅ: Danny Murphy løfter pokalen etter at Liverpool er blitt UEFA-cupmestre i 2001. En finaleseier med Fulham rangerer han enda høyere. Foto: AP Photo/Frank Augstein
MER SPESIELT Å VINNE NÅ: Danny Murphy løfter pokalen etter at Liverpool er blitt UEFA-cupmestre i 2001. En finaleseier med Fulham rangerer han enda høyere. Foto: AP Photo/Frank Augstein Vis mer