Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fulham sikret plassen

Til tross for stor Wigan-dominans.

(Dagbladet.no:) Fulham - Wigan 1-0. Takket være seieren mot Wigan er Fulham sikret ny kontrakt i Premier League.

Det var bare teori og målforskjell som kunne sendt Fulham ned en divisjon, men nå er all usikkerhet feid til side. Fulham klatret også forbi Aston Villa og Manchester City på tabellen.

Samtidig fikk UEFA-cup-drømmen til Wigan seg en trøkk, men ingenting er avgjort når to og tre kamper gjenstår for kandidatene.

Pepet av banen

Gjestene var best i 1. omgang, men det stokket seg ofte når de nærmet seg mål.

40 sekunder på overtid i omgangen ble Steed Malbranque frispilt av Luis Boa Morte. Han dro meg seg ballen inn i feltet og skjøt i krysset fra 11 meter. Helt utagbart for keeper Michael Pollitt.

Til tross for dette ble hjemmelaget pepet i garderoben av fansen.

- Det fortjente vi. Vi fjortjente ikke lede 1-0, vi fortjente å ligge under 0-2, sier manager Chris Coleman til Sky Sports.

MATCHVINNER: Steed Malbranque scoret kampens eneste mål, 40 sekunder på overtid i 1. omgang. Foto: REUTERS
MATCHVINNER: Steed Malbranque scoret kampens eneste mål, 40 sekunder på overtid i 1. omgang. Foto: REUTERS Vis mer

Hele 12 ganger denne sesongen har Fulham ledet, og så enten tapt eller spilt uavgjort. Til tross for stort Wigan-press klarte Fulham å stå i mot denne gangen.

- Aldri dominert så mye

Gjestene hadde noen gedigne sjanser, men hjemmelaget kjempet med nebb og klør - og hadde en god posjon flaks også.

- Jeg tror ikke vi har dominert like mye som dette i noen andre kamper denne sesongen. Jeg vet ikke hva statistikken var, men hadde det vært en boksekamp hadde den blitt stoppet, sier Wigan-manager Paul Jewel til Sky Sports.

Et kvarter før slutt headet Jason Roberts et frispark i mål, men det ble tatt for tidlig og dommeren annullerte målet. Wigan var nære på da frisparket ble tatt skikkelig også, men nok en gang klarte Fulham å klarere.

- Jeg blåser i om det var flaks eller ikke. Sesongen går mot slutten og vi trengte poengene. Flere ganger denne sesongen har vi spilt bra, men ikke fått poeng, sier Coleman.

Til å være en Fulham-kamp ble det lite mål mandag kveld. Før denne kampen var det scoret nesten tre mål per Fulham-kamp.

SÅ GLAD: Malbranque og Fulham kan juble over at plassen i Premier League er sikret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media