Fulham-sjefen ville kurere Hangelands skade med ost

Sendte materialforvalter på supermarkedet.

OST PÅ LÅRET:
Brede Hangeland fikk beskjed om å legge ost på låret for å lege en skade. Beskjeden fikk av han daværende Fulham-manager Felix Magath.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OST PÅ LÅRET: Brede Hangeland fikk beskjed om å legge ost på låret for å lege en skade. Beskjeden fikk av han daværende Fulham-manager Felix Magath. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Felix Magath er ikke som andre fotballmanagere. Forrige sesong prøvde han å kurere Brede Hangelands lårskade med ost.

Den omstridte tyskeren fikk denne uken omsider sparken som Fulham-manager, og nå begynner stadig flere historier om hans bisarre metoder å lekke ut. The Guardian forteller noen av dem, og en av dem omhandler hans tro på meieriprodukter i kampen mot skader.

Hangeland, som var lagkaptein og nøkkelmann i Fulham-forsvaret, hadde en skade i låret, og klubblege Stephen Lewis satte sammen et behandlingsprogram som skulle få nordmannen klar til kamp.

Ost på låret Magath hadde ingen tro på den erfarne legens ekspertise. I stedet sendte han materialforvalteren til nærmeste supermarked med beskjed om å kjøpe den største osten han fant. Hangeland fikk ordre om å legge seg på massasjebordet med osten på låret, og det skulle ifølge Magath gjøre susen.

Kanskje ikke så rart at skader ødela mye av sesongen for Hangeland. Han nådde aldri sitt vanlige nivå i sesongen som endte med nedrykk for Fulham.

London-klubben er nå sist i mesterskapsserien og på full fart ned til nivå tre. Hangeland, som nå er i Crystal Palace, har vært svært kritisk mot Magaths metoder.

«Saddam» Tyskeren førte både Bayern München (to ganger) og Wolfsburg til tysk seriegull, men i England ble han en fiasko.

ALTERNATIV: Tidligere Fulham-manager Felix Magath lykkes ikke i klubben. Foto:  AFP PHOTO/JUSTIN TALLIS
ALTERNATIV: Tidligere Fulham-manager Felix Magath lykkes ikke i klubben. Foto: AFP PHOTO/JUSTIN TALLIS Vis mer

The Guardian forteller om at han frosset ut spillere han ikke likte, drev spillerne knallhardt fysisk med inntil tre økter om dagen og løping til spillerne holdt på å stupe, at han kalte spillere inn på kontoret sitt bare for å stirre på dem uten å si et ord, og at han ila strenge bøter for den minste forseelse.

- Fulham-spillerne forsto etter hvert hvorfor spillerne i en av Magaths tidligere klubber kalte ham «Saddam» bak ryggen hans, skriver avisen.

(NTB)