Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien, fotball:

Full 16. mai-fest i Bergen. Så overlegne var Brann

Brann rundspilte Sandefjord med 5-0 i Bergen. - Det var menn mot mus, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Bergen  20170516.
4-0 ved Gilli Rólantsson i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandefjord på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170516. 4-0 ved Gilli Rólantsson i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandefjord på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann- Sandefjord 5-0 (4-0)

BERGEN (Dagbladet):

Sandefjord hadde før Brann-kampen ikke sluppet inn et eneste mål i første omgang, så langt i år. De har også vært et av de mest gjerrige lagene hittil i sesongen.

Se også: Kvelden da alt gikk galt

Den statistikken røk etter fire minutter. Da rotet Abdoulaye Seck det fullstendig til på høyrebacken.

- Jeg ble rett og slett sjokkert. Det var en mareritt-start, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Kjempetabbe av Sandefjord
En horribel feilpasning endte hos Brann-spiss Jakob Orlov. Keeper Ingvar Jònsson har rotet seg bort i feltet. Orlov sentret rolig til Kristoffer Barmen som sender ballen i tomt mål.

Etter den pang-åpningen, så ble det stort sett enveiskjøring og årsbeste av Brann som rundspilte sine gjester fra Østlandet. For nå kom målene kjapt og brutalt:

2-0: Først fyrer Fredrik Haugen av en markkryper fra 20 meter som suser utagbart ned i keepers venstre hjørnet. Vakkert utført, men også en stor prestasjon å holde ballen nede med vristen.

3-0: Jakob Orlov er en luring feltet. De fleste målene hans kommer innenfor femmeteren. Også i dag. Et innlegg blir headet videre fra Kristoffer Barmen. Orlov strekker seg som en giraff, og når ballen på hodet.

4-0: Samme Orlov er involvert igjen. Han header ballen kontrollert videre, etter et vanvittige raid og innlegg fra Daniel Braaten på høyre ving. Gilli Ròlantsson banker ballen i mål.

Kunne vært flere
Sandefjord hadde ikke eǹ målsjanse de første 45 minuttene. De ble fullstendig rundspilt av et Brann-lag i festhumør. Brann kunne fort ha puttet på et mål til. Ikke minst kunne Branns midtstopper Bismar Acosta ha scoret på hodet. Men han bommet nærmest på åpent mål.

Brann har fått kritikk tidligere i år for ikke å underholde nok. 17 009 bergensere, inkludert statsminister Erna Solberg fra VIP-plass, som fikk med seg kampen i regnværet på et tilnærmet fullstappet Brann stadion i kveld, var nok veldig godt fornøyd med underholdningen i første omgang.

Kontrollerte de siste 45
Etter den forrykende første omgangen, så var det naturlig at tempoet gikk litt ned. Men Brann fortsatte å kontrollere. Etter 66 minutter var Jakob Orlov farlig frempå, men klareringen av Christer Reppesgård Hansen holdt på å beine ballen i eget mål. Heldigvis for ham gikk ballen i tverrliggeren og ut.

Branns Kristoffer Barmen sørget for ett mål og en målgivende da Brann slo Sandefjord 5-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Branns Kristoffer Barmen sørget for ett mål og en målgivende da Brann slo Sandefjord 5-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Hjemmelaget kunne økt til 5-0 etter 73. minutter. Men skuddet til Fredrik Haugen ble mesterlig reddet av Sandefjords keeper.

I det 90 minutt sørget Vidar Ari Jonsson for det femte målet til Brann. Hans første i Brann-trøyen.

Fest og nedtur
Sandefjord kom knapt over midtbanen. Der møtte de en vegg av Brann-spillere. Slik var det i 90 minutter.

Og for et Sandefjord-lag som har gjort det bra hittil i år, må det ha vært en absurd og deprimerende kveld i bergensregnet.

For hjemmelaget derimot, blir det stort å motta hyllesten i 17. mai-prosesjonen i Bergen sentrum. Brann kan feire nasjonaldagen med en tredjeplass på tabellen.