Full Askerpott

Etter en svak vårsesong tror Askers trener Peer Danefeld laget nå kan ta opp kampen om medaljene i årets Toppserie.

-  Vi har bygd et nytt lag denne sesongen, og vi har innført et nytt spillesystem. Det tar mye tid og krefter. Vi så kostnadene av det i vår, men jeg skulle likt å se det laget i Norge som slår oss i dag.

Etter en miserabel start på sesongen, der laget tapte de tre første kampene uten å lage mål, har Asker nå bare tapt to av de siste tretten kampene i serie og cup.

Selv om laget ligger på sjuende plass, femten poeng bak Danefelds tidligere klubb, serieleder Kolbotn, har den danske treneren fortsatt et håp om medaljer.

-  Om vi vinner fem, og spiller tre uavgjort, tror jeg vi har en god sjanse.

Best fra start

Laget viste seg fra sin beste side i 3- 0-seieren mot lokalrivalen Røa i går. Med raskt pasningsspill, god bevegelse og en rekke unge, sultne spillere, var Asker klart best fra start.

Kaptein Dorte Dalum, som storspilte og lagde to mål, er enig med treneren i at laget har grodd sammen i løpet av sesongen.

-  Dette var veldig deilig! Nå presser vi som vi skal. Vi er aggressive, og vi spiller ballen langs bakken som vi har trent på. Vi skal ha litt flaks for å ta medalje, men vi er skikkelig gira, og kommer til å gi alt for å få det til.

 TOMÅLSSCORER : Askers kaptein Dorte Dalum Jensen (nærmest) gratuleres av Leni Larsen Kaurin. Røas Karin Bredland griner på nesa. Helt til venstre, Askers Siri Nordeide Grønli. Foto: Digitalsport
TOMÅLSSCORER : Askers kaptein Dorte Dalum Jensen (nærmest) gratuleres av Leni Larsen Kaurin. Røas Karin Bredland griner på nesa. Helt til venstre, Askers Siri Nordeide Grønli. Foto: Digitalsport Vis mer

Med bare to bortemål hele sesongen, og et 0- 1-tap fra hjemmemøtet, var det få som levnet Asker sjanser mot fjorårets serie- og cupmester.

Laget svarte skeptikerne med tre mål i løpet av den første halvtimen, og en god defensiv forestilling.

Anført av kaptein Dalum, vartet Asker opp med festfotball og kombinasjoner naboene ikke kunne hamle opp med.

Sørgelig syn

Asker hadde flere sjanser før Dalum dro til fra 20 meter og åpnet skåringsballet etter 11 minutter.

Hun fulgte opp med et nytt, pent mål etter 26 minutter med en god heading, før Kjersti Thun fullførte massakren med en vakker chip over Røa-keeper Silje Vesterbekkmo.

Røa var et sørgelig syn. Forsvaret var til tider skremmende passivt og unøyaktig i møtet med aggressive og ivrige askerspisser. Selv ikke da Asker løsnet på trykket etter hvilen, skapte Røa sjanser.

Etter kampen var trener Ole Bjørn Edner klar på at damene måtte skjerpe seg.

-  Vi tapte fortjent, Asker spilte veldig bra i dag, det gjør ikke vi. Vi jobber ikke, vi løper ikke. Dette er et tegn på dårlig innstilling, og jeg tror vi må ha en dialog med laget om hva vi vil utover.

Lagene møtes igjen i semifinale i cupen om tre uker.