Full dramatikk før formel 1

Det er fullt drama foran VM-avslutningen i formel 1, med Kimi Räikkönen på 8. plass og Michael Schumacher på 14. plass i lørdagens kvalifisering.

Da de fem raskeste bilene sto igjen under lørdagens kvalifisering kom regnet inn over Suzuka-banen. For første gang var ulempene med det nye kvalifiseringssystemet åpenbar.

- Det kunne vært verre. Hvis resultatet hadde blitt som dette i løpet, hadde vi vunnet begge VM-titlene. Det blir svært vanskelig for Räikkönen å vinne fra åttende beste startspor, sa Michael Schumacher.

- Det var veldig vanskelig å kjøre da det ble min tur. Jeg kom for bredt inn i en sving, og da forsvant mitt håp, mente tyskeren som har det aller beste utgangspunktet foran den siste VM-runden.

Kimi Räikkönen kjørte inn til 8. plass i bilen til sin stallkamerat David Coulthard, etter som han kjørte av banen under den frie tidskjøringen. Coulthard måtte nøye seg med reservebilen da han kjørte for pole position.

Räikkönen erkjenner at det blir omtrent umulig å bli verdensmester etter den svake kvalifiseringen.

- Vi er i en dårlig posisjon til å kjempe om VM-tittelen, men det kunne ha vært verre. Man vet aldri hva som skjer i løpet, og været kommer til å spille en avgjørende rolle, mente finnen.

Schumachers Ferrari-kollega, Rubens Barrichello, var den kjappeste i kvalifiseringen. Juan Pablo Montoya i sin BMW var nest raskest, mens Christiano da Matta tok en overraskende 3. plass i sin Toyota.

Michael Schumacher trenger bare ett poeng i Japan for å bli verdensmester.

(NTB)