Full fart for Semb

ULLEVAAL (Dagbladet): Nils Johan Semb håper Vegard Heggem skal tilføre landslaget en ny dimensjon med sitt offensive backspill. Men i kveld må Liverpool-spilleren overbevise bakover på banen.

- Jeg er mest spent på Vegard defensivt, sier Semb.

Og akkurat det er Heggem fullstendig klar over.

- Jeg kommer til å spille på sikkerhet, og vil fokusere mest på å gjøre en god defensiv jobb, sier 23-åringen til Dagbladet.

Vegard Heggems A-landslagsliv er bare ti minutter gammelt. Jomfruminuttene fikk han mot Frankrike (3-3) i februar. Trønderen kom inn for Lars Bohinen og scoret Norges tredje mål.

Heggem-epoke

Mot Romania i kveld har han fått utdelt plassen som høyreback. Det kan være starten på en årelang Heggem-epoke på nettopp denne plassen.

- Det er helt umulig å si. Jeg har helt klart noe å bevise for Nils Johan, men har sjøltillit og tro på at jeg skal løse jobben bra, sier Heggem.

Både i Rosenborg og på U-landslaget har Heggem spilt mye ving. Nå foretrekker Semb å bruke Heggem som back.

- Det er egentlig det samme for meg hva jeg spiller så lenge jeg får brukt ferdighetene mine, sier Heggem.

- Men så lenge jeg spiller back på klubblaget er det mest naturlig at jeg spiller på den plassen også på landslaget.

Trives i Liverpool

Han har funnet seg godt til rette i Liverpool. Som eneste av fire nordmenn fikk han tillit i ligaåpningen mot Southampton.

- Jeg føler meg i god form og har hatt en skikkelig fin oppkjøring i Liverpool. Jeg føler meg godt forberedt selv om jeg gjerne skulle hatt noen flere kamper i beina, sier Vegard.

Kamp blir det for Heggem i kveld. Og trolig blir det nok av kamper både for Liverpool og Norge i framtida.