Full fart mot EM

LONDON (Dagbladet): Manchester United - Chelsea 3-2. Fire EM-nordmenn i aksjon i går. Solskjær ordnet mål igjen, Flo var god og bakerst hos United spilte to stoppergutter som kjenner hverandre, Henning Berg og Ronny Johnsen. Sistnevntes første hele ligakamp på drøye året.

- Artig å spille sammen med Ronny igjen, det er lenge siden han har vært med en hel kamp. Det gikk bra som det pleier når vi spiller sammen. Han har jo trent godt hele tida, håper bare han ikke får noe tilbakefall, sier Henning Berg.

- Fint hvis han blir klar til EM?

- Jeg tror Semb kan ta ham ut. Det er mange gode stoppere i Norge, men til EM er det bra hvis han kan velge fra øverste hylle, sier Henning på vei til Manchester flyplass.

Med retning Gardermoen, Oslo, Ullevål og treningskamp mot Belgia i morgen. Henning var ikke alene-nordmann om bord på flyet. Der satt også Solskjær og Flo. Ronny holdt seg i England uten at vi klarte å få snakket med ham.

Ikke Flo-mobb

- Skal du mobbe Tore André nå, Henning?

- Nei, ingen grunn til det. Han var god, spesielt før pause var han farlig, etter pause gikk piffen ut av Chelsea, sier Henning.

Berg så at EM-spissduellen endte 1-0 til lagkompis Solskjær hvis vi regner i antall mål.

Ronnys fart

Flo scoret ikke, men var god før pause. Fintene satt, god på hodet, stadig i bevegelse og for å si det med ord fra klisjéordboka; en konstant trussel. Blant annet for Ronny Johnsen. Men Stokke-gutten klarte seg også godt.

Tatt i betraktning at han ikke har spilt førstelagsfotball siden Champions League-finalen i fjor vår.

Før gårsdagens seier mot Chelsea har Ronny gjennomført en hel reservelagskamp mot Aston Villa. Etter de 90 minuttene der var han strålende fornøyd. Med å kunne spille uten at knærne slo seg vrange.

I går viste han at farten fortsatt er stor, plasseringsevnen under kontroll og med et suverent blikk. For EM?

tom.stalsberg@dagbladet.no

FRA START: Ronny Johnsen viste at EM-formen ikke er langt unna da han fikk spille fra start mot Chelsea i går.