Krisa i Rosenborg

Full forvirring: - Ble sjokkert

Fredag uttalte Rosenborg-trener Eirik Horneland at Birger Meling er ute på «ubestemt tid». I dag fikk han seg en overraskelse på trening.

USIKKER: Birger Meling har slitt med skade i venstre ankel. Spørsmålet er om han rekker Sarpsborg-kampen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
USIKKER: Birger Meling har slitt med skade i venstre ankel. Spørsmålet er om han rekker Sarpsborg-kampen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

LERKENDAL (Dagbladet): «De som definitivt er ute er Besim Serbecic, David Akintola og Birger Meling.» Det sa Horneland til Eurosport etter fredagens trening på Lerkendal.

I dag fikk han seg en overraskelse: En av dem som angivelig var ute på ubestemt tid - Birger Meling - dukket tilsynelatende frisk og rask opp på treninga. Rosenborg tar imot Sarpsborg 08 søndag kveld.

- Det var et sjokk at Birger meldte seg i morges, sier Horneland til Dagbladet.

- Det viser at han har lyst til å bidra.

Flere medier meldte i går om «mer hodebry» for en hardt presset Horneland, som ligger på sisteplass med Rosenborg. Som venstreback er Meling en av klubbens mest betrodde spillere. Han har ti landskamper.

Men den siste tida har han slitt med venstre ankel. Han spilte ikke cupkampen mot 4.-divisjonslaget Rørvik onsdag. Og fredag slo Horneland fast:

- Ute på ubestemt tid.

- Helt fanastisk

Så hva skjedde?

- Jeg har ikke snakket med det medisinske teamet i dag. Men det var overraskende for meg også at han kom på treninga, sier Horneland.

- Du var ikke klar over det?

- Det var et sjokk at Birger meldte seg i dag morges. Men det er helt fantastisk. Det viser en gutt som har den rette ærgjerrigheten til å bidra.

Dagbladet møtte Meling i forbifarten etter trening.

- Spiller du mot Sarpsborg 08?

- Jeg vet ikke helt. Det er derfor jeg ikke kan si så mye.

- Hvordan var treninga?

- Det gikk greit.

- Det ble sagt at du var ute på ubestemt tid?

- Ubestemt er ubestemt, sier Meling, som skal ta en ny runde med det medisinske teamet søndag. Det avgjør om han spiller mot Sarpsborg.

Hvis situasjonen ikke forverrer seg fra dagens trening, tyder alt på at «spilleren som var ute på ubestemt tid», spiller. Medisinsk koordinator Haakon Schwabe har ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Rosenborg trenger alle mann i arbeid etter en sjokkerende sisteplass på tabellen.

Rosenborg-lege Reidar Due opplyser til Adresseavisen at Pål André Helland har fått en kjenning i låret og ikke spiller mot Sarpsborg.

Full støtte

Som Dagbladet skrev tidligere i dag, fikk Rosenborg-spillerne full støtte fra fansen på treninga lørdag.

- Det var rørende, det er det ingen tvil om. Vi har Norges aller beste supportere, både i mengde og uttrykksform. Dette gir gutta voldsom energi. Dette har jeg ikke opplevd før, sier Horneland til Dagbladet.

ORDKRIG: Ruben Gabrielsen mener Rosenborg er kjedelige. Eirik Horneland mener Molde-spilleren ikke kan vurdere hva som er god eller dårlig fotball. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer
Eliteserien
Molde641115-513
Odd53117-410
Bodø/Glimt531111-910
Vålerenga63129-810
Viking53028-79
Brann62229-98
Haugesund52128-57
Sarpsborg51405-47
Lillestrøm52124-57
Kristiansund62136-87
Stabæk52126-87
Strømsgodset51228-95
Mjøndalen51229-115
Ranheim51137-84
Tromsø51135-104
Rosenborg50232-92