Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full forvirring etter speaker-tabbe

Norge scoret mange mål, men publikum fikk ikke nødvendigvis den beste informasjonen om hvem som satte ballen i mål.

KAOS: Speakeren i VM-arenaen leste opp samtlige navn feil før og underveis i Norges kamp mot Cuba. Vis mer

Norge - Cuba 47 - 16

AQUA DOME, KUMAMOTO (Dagbladet): Norge pøste inn mål mot Cuba, og det var like før kamptavla bikket 50 for Norge. Så mange mål har Norge aldri scoret i en VM-kamp, men 47 nettkjenninger var mer en godt nok mot et svakt kubansk lag.

En som fikk det ekstra travelt på jobb, var speakeren på Aqua Dome i Kumamoto. Nesten konsekvent sa han feil målscorer, og under opphopingen av lagene før kamp var han like blank.

- Det var jo sånn på lineup også. Først gikk Stine fram, men så var det en annen person. Det samme skjedde da jeg gikk fram. Og hver gang når Sanna scoret, så var det Kristine Breistøl de ropte opp. Og Marit Malm Frafjord også. Alle skal med!, ler Camilla Herrem, som ble kåret til banens beste spiller.

Kristine Breistøl er med til VM som reserve, mens Marit Malm Frafjord ikke engang er med i troppen. Moa Högdahl har en mulig forklaring på hvordan speakeren løste oppgaven.

SYV SCORINGER: Sanna Solberg var - i likhet med resten av de norske jentene - i scoringsform mot Cuba. Video: Rødt Kort

- Ramset opp bruttolista

SYV SCORINGER: Sanna Solberg var - i likhet med resten av de norske jentene - i scoringsform mot Cuba. Video: Rødt Kort Vis mer

Mesterskapsdebutanten var glad for å endelig ha fått sin første VM-kamp. Hun kom på scoringslista som alle de andre på laget, og fikk også med seg at speakeren ikke var helt stødig på navnet hennes.

- Det fikk jeg med meg da jeg satt på benken. Jeg tenkte ikke så mye på det da jeg sto på banen. Det var ikke ofte han klarte å treffe på navnene, sier hun til Dagbladet.

- Til og med Marit Malm Frafjord scoret?

- Det hørte jeg. Og Vilde Ingeborg Johansen ble nevnt, Kristine Breistøl ble nevnt. Jeg tror de bare satt med hele bruttolista vår og ramset opp, smiler Högdahl.

Ingvild Bakkerud, som også debuterte, fikk med seg den noe merkelige opplesingen av navn. På banen hadde hun andre ting å tenke på.

- He-he, ja, da var jeg inne i en boble og fokuserte på andre ting.

Veien videre

Det er blitt spilt to andre kamper i Norges gruppe i dag. I lørdagens første kamp slo Serbia Angola 32-25. Norges antatt sterkeste gruppemotstander, Nederland, møtte Slovenia. Der røyk nederlenderne på et skikkelig sjokktap. Det samme gjorde gullfavoritt Frankrike i en annen gruppe.

Slik ser Norges kampprogram i gruppe A ut de neste dagene:

  • 2. des.: Slovenia - Norge, kl. 12.30
  • 3. des.: Norge - Serbia, kl. 12.30
  • 5. des.: Angola - Norge, kl. 12.30
  • 6. des.: Norge - Nederland, kl. 12.30

De tre beste lagene fra gruppa går videre til hovedrunden. Lagene tar med seg poengene fra innbyrdes oppgjør inn i hovedrunden, hvor gruppe A krysses med gruppe B. Den består av Australia, Brasil, Danmark, Frankrike, Sør-Korea og Tyskland - av mange omtalt som «dødens gruppe». Det fikk franskmennene merke i åpningskampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media