Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Framtida til Martin Ødegaard

Full forvirring i Nederland

Martin Ødegaard (19) knyttes til både Heerenveen og Vitesse. Agenten bekrefter overfor Dagbladet: - En løsning nærmer seg.

TILBAKE TIL HEERENVEEN? Martin Ødegaard. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TILBAKE TIL HEERENVEEN? Martin Ødegaard. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske avisa El Mundo Deportivo skriver i dag at Martin Ødegaard kommer til å bli utlånt til Heerenveen også denne sesongen. Samtidig melder flere nederlandske nyhetssteder at nordmannen er mest aktuell for et utlån til Vitesse.

De motstridende opplysningene kommer bare 48 timer etter at engelske Sunday Mirror skrev at Ødegaard er på vei til Championship. Både Aston Villa og Derby skal ha signalisert at de ønsker å låne Real Madrid-spilleren.

AGENT: Bjørn Tore Kvarme. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
AGENT: Bjørn Tore Kvarme. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Ødegaard returnerer til Heerenveen, skriver El Mundo Deportivo. Dette mener imidlertid en av de fremste journalistene på Heerenveen, Roelof de Vries, ikke stemmer. På Twitter skriver han:

- Ifølge spansk media skal Martin Ødegaard tilbake til Heerenveen. Det stemmer at han er i Nederland, men det tyder på at det blir Vitesse.

Nettstedet gelderlander.nl skriver:

- Ødegaard er i kikkerten til Vitesse. Arnhem-klubben ønsker å låne det norske vidunderbarnet i en sesong fra Real Madrid.

At noe er i ferd med å skje, ble klart da Ødegaard ikke ble tatt ut i Real Madrids tropp til supercupfinalen mot Atlético Madrid onsdag. Hele 29 spillere er med til Tallinn i Estland, men ingen Ødegaard. 19-åringen var med Real Madrid i sesongoppkjøringen i USA.

I en tekstmelding til Dagbladet skriver Ødegaards agent, Bjørn Tore Kvarme:

- Situasjonen rundt Martin er at vi ble enige med Real Madrid i går om at han bør spille i en annen klubb kommende sesong. Han ble derfor tatt ut av troppen til morgendagens kamp. Vi vurderer nå ulike alternativer, og en løsning nærmer seg.

- Medier melder at han er aktuell for både Heerenveen og Vitesse. Kommentar til dette?

- Nei. Bare at vi vurderer noen alternativer, og det nærmer seg en avgjørelse.

Ødegaard kom fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015. Det er den mest sensasjonelle overgangen i norsk fotball noen gang.

I starten av Madrid-tida spilte han for rekruttlaget Castilla. De siste 18 månedene har han vært utlånt til Heerenveen. Sesongen i Nederland startet i helga.