Philippe Coutinho

Full forvirring rundt Barca-stjerna

Det hersker uenighet i spanske medier om hvor Philippe Coutinho spiller til høsten. Men mye tyder på at det blir Premier League.

PÅ VEI BORT: Det virker ikke som at Philippe Coutinho har en stor framtid i Barcelona. Foto: BAGU BLANCO / BPI / REX / SHUTTERSTOCK / NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Det virker ikke som at Philippe Coutinho har en stor framtid i Barcelona. Foto: BAGU BLANCO / BPI / REX / SHUTTERSTOCK / NTB ScanpixVis mer

Vinteren 2018 ble Philippe Coutinho klar for Barcelona etter å ha nærmest tvunget seg ut fra Liverpool. Overgangssummen lå på rundt 1,5 milliarder norske kroner totalt, og det var knyttet store forventninger til det tidligere Liverpool-stjerna.

Halvannet år etter overgangen må man kunne si at han ikke har innfridd helt i Barcelona. Etter mange svake prestasjoner og litt benkesliting linkes han nå bort fra katalanerne.

En stund kunne det virke som om Paris Saint-Germain var neste stopp, og at Neymar skulle gå motsatt vei. Men de siste rapportene tyder på at Premier League er mer sannsynlig.

London-klubbene kniver

Men med bare litt over 24 timer igjen av det engelske overgangsvinduet begynner ting å haste for de interesserte klubbene, men også for Barcelona, som visstnok vil kvitte seg med brasilianeren.

De siste to-tre dagene har det blitt rapportert om at Arsenal er i førersetet, og at de er nære en avtale om en leieavtale med Barcelona og Coutinho. Det vil i så fall være Arsenals tredje signering dette overgangsvinduet.

Men tirsdag ettermiddag var det flere journalister som meldte at Arsenals argeste rival, Tottenham, hadde kommet i forkjøpet. De siste rapportene tyder på at Spurs jobber med å få i stand en leieavtale, og at brasilianeren blir å se hos Arsenals rival i stedet.

Samtidig skrev også den Barcelona-baserte avisa Sport at Barcelona også har tilbudt Coutinho til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De skriver at også rødtrøyene er interessert i å sikre seg 27-åringen.

Avisa hevder, som mange andre, at også Tottenham er interessert.

Dominoeffekt på gang

Det er med andre ord mye forskjellig som har blitt meldt rundt Coutinho, men én fellesnevner er der. Barcelona virker å ville kvitte seg med ham, uansett hvilken klubb som kommer på banen.

Dette fører til en liten dominoeffekt. For nå ryktes det at Manchester United forsøker å signere Tottenhams Christian Eriksen på tampen av vinduet, og at Tottenham da kan bruke pengene til å finansiere en avtale med Coutinho.

Men det er katalanske medier som fortsatt er påståelige på at Arsenal er favoritter til å signere brasilianeren. Den katalanske radiokanalen Cadena Ser hevder å vite at en leieavtale med Arsenal er nært forestående.

For ordens skyld: Alle disse ryktene har kommet fram i løpet av de siste to dagene. Det er altså full forvirring i spanske medier om hva som skjer med Coutinho i sommer.