DRAMATISK OPPLØP: Filip Ingebrigtsen blir dyttet i mål. Se det dramatiske oppløpet. Video: NRK Vis mer Vis mer

Full forvirring rundt eventuell Spania-protest

Spanjol sier han la inn protest mot Filip Ingebrigtsen etter bronsen på 1500-meter. Det tilbakeviser toppidrettsjefen.

LONDON/OSLO (Dagbladet): Filip Ingebrigtsen tok bronse etter en dramatisk 1500-meter-finale i kveld.

Like før målgang var spanjolen Adel Mechaal helt opp i ryggen på Filip Ingebrigtsen, og nordmannen ble dyttet over målstreken i kampen om bronsen. Heldigvis holdt det helt inn for 24-åringen.

Etterpå kom det ubekreftede rapporter på at Spania hadde lagt inn protest fordi de mener at Ingebrigtsen stengte spanjolen inne.

- Han stengte meg, så jeg var nødt til å dytte han. Jeg vil legge inn protest, men vi ser på videoen akkurat nå, sa Mekhaal til Expressen like etter løpet.

Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, Håvard Tjørhom, bekreftet seinere at spanjolene ville se TV-bildene, for om mulig å protestere, men at de droppet å gjøre det etter å sett disse.

Forvirring

Men løperen selv sier at han har lagt inn protest.

- Ja, jeg har lagt inn protest, sier Mekhaal til Dagbladet.

Men Tjørhom står på sitt, og sier at det aldri ble levert noen protest.

- De legger inn en forespørsel om å se videoen, men etter å ha gjort det har de valgt å ikke gå videre med å legge inn protest på det, sier Tjørhom til Dagbladet.

- Etter å ha sett videoen vil de ikke legge inn protest, sier han, og mener de fant ut at det «var greit».

Fikk det ikke med seg

Hovedpersonen selv visste ingenting om noen protest etter løpet.

- Nei, det har jeg ikke fått med meg, sa Ingebrigtsen til NRK.

- Sånn er det. Han velger å gå på innsiden der det er trang. Jeg kan ikke ta hensyn til en som kommer bak meg, jeg springer alt jeg kan til mål og jeg var litt redd han i heatet og i semifinalen for han springer veldig keitete og at han velger å gå på innsiden når det er masse plass på utsiden. Det skjønner jeg ikke helt, men det får bli det det blir, jeg følte jeg gjorde alt jeg kunne, og sprang fair og jeg feirer som det er en bronse, sier Ingebrigtsen til NRK.

- Han er først og det er ikke noe krav om at du skal gi plass på innsiden der. Det det kan være litt tvil rundt er om det er en bevisst handling å stenge inne spanjolen der. Vi får først se om det kommer en protest så får juryen ta standpunkt til det, sa Vebjørn Rodal i NRK-studio om situasjonen.