Romelu Lukaku på vei bort

Full forvirring rundt Lukaku

- Han nekter å trene med United, hevder belgisk journalist. Hvor går veien videre for Solskjærs stjernespiss?

SPISS: Romelu Lukaku skal være på vei bort fra Manchester United. De siste dagene har han blitt observert i Belgia, mens resten av laget er hjemme i Manchester. Foto: NTB Scanpix
SPISS: Romelu Lukaku skal være på vei bort fra Manchester United. De siste dagene har han blitt observert i Belgia, mens resten av laget er hjemme i Manchester. Foto: NTB ScanpixVis mer

Romelu Lukaku ønsker seg bort fra Manchester United, og det ser heller ikke ut til at klubben ønsker å beholde ham. Likevel, etter ukevis med rykter, er stjernespissen fremdeles i Ole Gunnar Solskjærs stall.

Belgieren ble kjøpt for om lag 850 millioner norske kroner for to år siden, og har scoret 42 mål på 96 kamper for rødtrøyene. Solskjær skal derimot se på Marcus Rashford som førstevalg på topp, og regner Anthony Martial og Mason Greenwood som gode nok erstattere.

Med bare få dager igjen av overgangsvinduet, hersker det full forvirring rundt Lukaku og hans framtid.

LIKER MAGUIRE, MEN: Bojan Djordjic skulle helst ha sett at United fikk kloa i Matthijs De Light, som gikk til Juventus langt billigere enn prisen det rapporteres for Harry Maguire. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Streik eller ikke streik?

Oppkjøringen til årets sesong er over for United, men Lukaku har ikke spilt et eneste minutt. Spissen har slitt med en skade, samtidig som han har ventet på en vei ut av Manchester. Derfor var han ikke i aksjon mot verken Perth, Leeds, Inter, Tottenham, Kristiansund eller Milan.

De siste dagene har Lukaku blitt observert i hjemlandet Belgia. Det vakte oppsikt da stjerna dukket opp på en trening med Anderlechts juniorlag mandag, men denne dagen hadde United-spillerne fri, og spillerne hadde sånn sett lov til å gjøre andre ting.

Det er derimot hakket mer spesielt at Lukaku igjen dukket opp på trening tirsdag, mens resten av lagkameratene var i sving på treningsfeltet i Manchester. Nå hevder den anerkjente, belgiske journalisten Kristof Terreur at Lukaku forsøker å tvinge gjennom en overgang.

- Han nekter å trene med United. Han forsøker på denne måten å presse fram en overgang. Han føler seg ikke lenger velkommen i Manchester. Derfor holder han seg i stedet unna. Mandag hadde de andre spillerne fri så da var det ikke så mye å si, men i dag var alle United-spillere ventet tilbake på treningsfeltet i Manchester, skriver Terreur for HLN.

Marco Barzaghi, journalist i Medianet, skriver også at Lukaku nekter å returnere til Manchester.

Britiske Sky Sports hevder imidlertid at Lukaku har fått tillatelse av United til å trene med Anderlecht inntil hans framtid er avklart. Klubben selv har foreløpig ikke kommentert saken.

- Inter må på banen

Gjennom sommeren er det i all hovedsak store, italienske klubber som har blitt koblet til Lukaku.

Inter skal ha lagt inn flere bud på Lukaku, men aldri vært i nærheten av å innfri Uniteds krav. Italienerne skal tidligere ha bydd rundt 600 millioner kroner, men «The Red Devils» skal ønske seg omtrent like mye som de betalte for to år siden - 850 millioner.

Skal man tro journalister i England og Italia, har Juventus vært nærest å sikre seg Lukakus underskrift. Torino-klubben og United har vært i forhandlinger om en bytteavtale for Lukaku og Paulo Dybala, men sistnevntes lønnskrav og agenthonorar skal ha skremt bort United.

- Det virker som om den eneste mulige løsningen er at Inter kommer tilbake på banen med et nytt bud, mener Terreur.

Både klubbens president, og trener Antonio Conte har vært åpen om at de ønsker seg Lukaku, men de må antakeligvis grave enda dypere i lommeboka om det skal bli en realitet.

Forbanna Solskjær

Paul Pogba gikk offentlig ut og sa at han ønsket seg nye utfordringer. Lukaku har så langt ikke sagt noe liknende, men har ventet i det stille på en overgang. Belgieren går for å være en jordnær og ydmyk type, men forrige uke klarte heller ikke han helt å dy seg.

Spissen skal ha sett seg lei en del av kritikken som har blitt rettet mot ham. Deriblant påstander om at han er ute av form og treig.

Lukaku offentliggjorde statistikken fra Uniteds hurtighetstest på sin Twitter-profil. Grafene viste at det bare var Diogo Dalot som hadde løpt fortere enn ham, og 23-åringen fikk motbevist kritikerne.

Kritikk fikk han derimot fra Solskjær, som skal ha vært lite fornøyd med at Lukaku delte interne opplysninger med offentligheten. Spissen skal ha fått en reprimande, og blitt bedt om å slette Twitter-meldingen.