Rune Almenning Jarstein

Full forvirring: - Virker umulig

Hertha-kjenner Stefan Hermanns er usikker på om Rune Almenning Jarstein (38) vil returnere til Hertha Berlin.

USIKKERHET: Stefan Hermanns i Der Tagesspiegel er usikker på hvor veien går videre for Rune Almenning Jarstein. Foto: Pixathlon / NTB
USIKKERHET: Stefan Hermanns i Der Tagesspiegel er usikker på hvor veien går videre for Rune Almenning Jarstein. Foto: Pixathlon / NTB Vis mer
Publisert
Annonse

- For meg var det veldig overraskende å høre det under høringen. Men slik jeg ser det, er situasjonen mer komplisert enn som så.

Stefan Hermanns i den tyske avisa Der Tagesspiegel reagerte med forbauselse på vendingen i den mye omtalte saken mellom Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin.

Under høringen i arbeidsretten i Berlin for ei drøy uke siden ble det hevdet at den tyske hovedstadsklubben ønsket Jarstein tilbake som keeper.

- Hadde du sett for deg at det var en mulighet?

- Nei, det kom veldig overraskende på. Herthas trener har hele tiden sagt at det kan være aktuelt å hente en keeper på free transfer, men Jarstein var ikke et navn jeg hadde tenkt på. Først og fremst på grunn av det utfordrende forholdet til keepertrener Andreas Menger, sier Hermanns til Dagbladet.

RUTINERT: Stefan Hermanns har jobbet for Der Tagesspiegel siden 2001. Like lenge har han jobbet tett med Hertha Berlin. Foto: Privat
RUTINERT: Stefan Hermanns har jobbet for Der Tagesspiegel siden 2001. Like lenge har han jobbet tett med Hertha Berlin. Foto: Privat Vis mer

Tyskeren - som siden 2001 har fulgt Hertha Berlin tett - fortsetter:

- For meg virker et videre samarbeid helt umulig. Hvis Jarstein returnerer, enten det er som keeper eller trener, så tror jeg Menger er nødt til å gå, sier Hermanns.

Verken Rune Almenning Jarstein, advokat Horst Kletke eller Hertha Berlin har besvart Dagbladets henvendelser.

LANG KAMP: Rune Almenning Jarstein har måtte vente lenge på en avklaring med Hertha Berlin. Her fra en landslagssamling i 2020. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANG KAMP: Rune Almenning Jarstein har måtte vente lenge på en avklaring med Hertha Berlin. Her fra en landslagssamling i 2020. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det var i midten av august i fjor at Jarstein, ifølge tyske medier, havnet i ordkrig med sin egen keepertrener Andreas Menger. Sisteskansen ble suspendert av klubben.

Ifølge rettsdokumenter som Dagbladet har fått innsyn i, hevder Hertha at den tidligere landslagskeeperen kalte keepertreneren for «løgner», «drittsekk »og «totalt inkompetent».

Ifølge Bild krevde 38-åringen 490 000 euro, tilsvarende 5,6 millioner kroner fra Hertha. Rettsdokumentene viser at retten foreslo et forlik på 350 000 euro (4 millioner kroner) som Jarstein skulle motta.

PROFILERT ADVOKAT: Horst Kletke har representert idrettsutøvere i mer enn 20 år. Nå bistår han Rune Almenning Jarstein i søksmålet mot Hertha Berlin. De neste ukene skal han sammen med sin klient avgjøre om de vil godkjenne forliket. Foto: Privat
PROFILERT ADVOKAT: Horst Kletke har representert idrettsutøvere i mer enn 20 år. Nå bistår han Rune Almenning Jarstein i søksmålet mot Hertha Berlin. De neste ukene skal han sammen med sin klient avgjøre om de vil godkjenne forliket. Foto: Privat Vis mer

Hermanns har fulgt saken tett helt siden den ble kjent i mediene. Den tyske journalisten mener måten klubben har opptrådt på har overrasket mange.

- Klubbens reaksjon overrasket mange, meg selv inkludert. Det ble antydet at det hadde skjedd noe virkelig ille.

- Ifølge advokaten hans kritiserte Jarstein Menger på en profesjonell måte. Derfor er det vanskelig å si hva som egentlig skjedde. Likevel er det åpenbart: Det er ingen vinnere i denne saken, bare tapere, mener han.

- Hvilken status har Almenning Jarstein blant supporterne?

- Før han ble suspendert, hadde han spilt i klubben i åtte år. Ikke bare var han en keeper å stole på, han var Herthas nummer én gjennom klubbens beste periode i nyere tid. Supporterne har alltid verdsatt ham høyt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer