Jakob Ingebrigtsen Tokyo-OL

Full forvirring

Jakob Ingebrigtsen er på vei mot sitt livs form. Men hvem skal han løpe mot på 1500 meter i OL?

NÅDDE IKKE FRAM: Jakob Ingebrigtsen er i flott form, men konkurransen er hard på 1500 meter. Hvem han møter i OL er imidlertid svært uvisst. FOTO: AFP/ CLEMENT MAHOUDEAUL
NÅDDE IKKE FRAM: Jakob Ingebrigtsen er i flott form, men konkurransen er hard på 1500 meter. Hvem han møter i OL er imidlertid svært uvisst. FOTO: AFP/ CLEMENT MAHOUDEAUL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RETT fra noen dager med halsbetennelse, løp Jakob Ingebrigtsen med 3.29,25 sin nest raskeste 1500 meter. Han ble nummer tre i den siste OL-testen i Diamond League i Monaco. De to foran ham skal ikke løpe denne distansen i Tokyo.

Eller skal de det?

Forvirringen rundt Jakob er stor bare noen uker før det som er ment å bli 20-åringens største løp. Det dreier seg om ville rykter og høyt spill.

Sånn er alt som det skal være før denne norske sensasjonen fortsetter å forbløffe internasjonal friidrett.

For så spesiell er Jakob Ingebrigtsen.

LA gå at han i går ble slått på nytt av Timothy Cheruiyot. Det har skjedd alle de tolv gangene de har konkurrert. Men aldersforskjellen de to imellom er hele fem år. Med Jakobs helt stabile utvikling sesong for sesong, tyder alt på at han kommer til å bli den beste av dem.

Om det vises allerede i Tokyo er derimot mer enn usikkert. Cheruiyot er foreløpig ikke en gang tatt ut til lekene etter at han misset i innspurten under det kenyanske uttaket forleden.

Det skjedde på grunn av en skade. At han er suverent best, er det ingen tvil om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.