Full forvirring

Norsk presse sto og ventet på Ada Hegerberg etter Champions League-triumfen. Men helten dukket ikke opp. Lyons medieansvarlig til Dagbladet: - Jeg finner henne ikke. Kanskje hun er på dopingkontroll?

HELT: Ada Hegerberg. Foto: NTB
HELT: Ada Hegerberg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Barcelona - Lyon 1-3

JUVENTUS STADIUM (Dagbladet): Ada Hegerberg (26) leverte en strålende Champions League-finale da Lyon vant 3-1 over Barcelona lørdag kveld.

Etterpå sto et fulltallig pressekorps fra Norge og ventet i såkalt miks zone på Juventus Stadium i Torino. Men klubbens medieansvarlig fant ikke spissen som scoret 2-0-målet.

- Jeg finner henne ikke. Kanskje hun er på dopingkontroll? Jeg kan bare beklage, sier hun til Dagbladet.

TRAVEL KVELD: Lyons medieansvarlig (til høyre) hadde sin fulle hyre med å holde styr på spillerne etter seieren. Foto: Tore Ulrik Bratland
TRAVEL KVELD: Lyons medieansvarlig (til høyre) hadde sin fulle hyre med å holde styr på spillerne etter seieren. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Til orientering: Rett før midnatt sto norske medier fortsatt og ventet - lenge etter kampslutt klokka 21.00. Her var Dagbladet, VG, Aftenposten og TV 2.

Hvis det er dopingkontroll, pleier det å ta tid. Det ble også sagt at Lyon-spillerne måtte rekke et fly hjem, og at det var derfor Hegerberg ikke dukket opp.

Etter kampen uttalte hun seg til rettighetshaver NRK:

- Det er som et eventyr, helt ærlig. Akkurat nå prøver jeg å la hvert eneste øyeblikk synke inn, forteller hun.

- Vi har ikke tvilt på oss selv ett sekund. Vi har jobbet hardt internt, og vært fokusert på hva vi skal gjøre for å komme til de målsjansene. Vi har ikke tvilt på oss selv.

JUBEL: Ada Hegerberg løfter trofeet i jubel sammen med lagvenninnene. Foto: NTB
JUBEL: Ada Hegerberg løfter trofeet i jubel sammen med lagvenninnene. Foto: NTB Vis mer

Lagvenninnen Eugénie Le Sommer sto lenge og pratet i miks zone der Hegerberg ikke kom.

- Det var galskap. Helt magisk. Det er ikke til å tro at vi vant et trofé igjen. Jeg er stolt av alle sammen, sier hun til Dagbladet.

- Hva synes du om Hegerberg?

- Hun var god i dag. Hun hjalp laget. Hun vant baller og hjalp oss til å presse høyt.

NEDTUR: Barcelona-spillerne fortviler etter nederlaget. Foto: NTB
NEDTUR: Barcelona-spillerne fortviler etter nederlaget. Foto: NTB Vis mer

Barcelona-spillerne var langt nede etter tapet. Verken Caroline Graham Hansen eller Ingrid Syrstad Engen møtte opp i miks zone - sammen med de fleste andre fra klubben.

Ingen fra Lyon kunne fortelle hvordan de skulle feire.

- Det er ikke sånn du kan planlegge, sier Le Sommer til Dagbladet.

Rundt midnatt la Hegerberg ut en video på Instagram story. Den viser full feiring i bussen med pizza og leskende drikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer