Spekulasjoner rundt Cristiano Ronaldos nye avtale:

Full forvirring

En påstått klausul i Cristiano Ronaldos (37) nye kontrakt har ført til full splid.

PÅ PLASS: Cristiano Ronaldo på flyplassen før han offisielt skal presenteres som spiller for Al-Nassr. Foto: Al-Nassr Club / AP / NTB
PÅ PLASS: Cristiano Ronaldo på flyplassen før han offisielt skal presenteres som spiller for Al-Nassr. Foto: Al-Nassr Club / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble Cristiano Ronaldo bekreftet klar for Al-Nassr. Den tidligere Manchester United-stjerna skrev under på en 2,5 år lang avtale med den saudiarabiske klubben.

Kort tid etter annonseringen skrev flere medier, blant andre Aftonbladet, at Ronaldo hadde en smått oppsiktsvekkende klausul i kontrakten sin med Al-Nassr, som angivelig sa at portugiseren kan forlate klubben og bli lånt ut til Newcastle, om Premier League-laget kvalifiserer seg for Champions League.

Newcastle har hittil levert en meget god sesong i Premier League. Etter 17 spilte kamper ligger laget på en imponerende 3. plass, og ligger an til å sikre seg billett til Europas gjeveste klubbturnering neste sesong.

Det statseide saudiarabiske investeringsfondet PIF eier som kjent både Al-Nassr og Newcastle.

MED DRAKTEN: Cristiano Ronaldo og Al-Nassrs klubbpresident Musalli Al-Muammar. Foto: AL-NASSR FC/REUTERS/NTB
MED DRAKTEN: Cristiano Ronaldo og Al-Nassrs klubbpresident Musalli Al-Muammar. Foto: AL-NASSR FC/REUTERS/NTB Vis mer

Splid

Aftonbladet og de andre mediene viste til en artikkel i Marca, men kort tid etter gikk den spanske avisa ut på Twitter og avfeide Ronaldo-spekulasjonene.

- Vår informasjon var at Cristiano ville signere fra Al-Nassr, noe som seinere skjedde. Vi har ingen informasjon om Newcastle i Ronaldos nye kontrakt. Takk, skriver Marca på Twitter.

Likevel kan man ennå lese om Ronaldos Newcastle-klausul, som mediene viser til, hos Marca.

Dermed hersker det ennå full splid om det påståtte ryktet.

Presenteres

Ronaldo uttalte nylig følgende om overgangen til saudiarabisk fotball:

- Jeg gleder meg til å prøve meg i en ny liga, og nytt land. Klubbes visjon er virkelig spennende. Jeg gleder meg til å hilse på mine nye lagkamerater, og hjelpe klubben til suksess, sa 37-åringen.

Ronaldo ankom Saudi-Arabia med privatfly mandag, og skal presenteres tirsdag. Ifølge den statlige TV-stasjonen Al Ekhbariya er portugiseren innlosjert på en luksushotell i byen, skriver NTB.

Han forlot Manchester United etter et mye omtalt TV-intervju før Qatar-VM. Der kritiserte han flere United-profiler, blant dem trener Erik ten Hag. I etterkant ble han fristilt fra kontrakten med klubben.

LATTER: Det har blåst rundt øra på Cristiano Ronaldo den siste tiden, men nå er humøret tilbake. Video: FPF/Bård Sørø Olsen Vis mer

Ronaldo har vunnet Champions League fem ganger. Han har vunnet ligatitler i Italia, Spania og England. I 2016 vant han og det portugisiske landslaget i tillegg fotball-EM i Frankrike.

Han har også rekorden for flest mål i Champions League og på det portugisiske landslaget. Under fotball-VM i Qatar ble han den første fotballspilleren til å score mål i fem forskjellige VM-sluttspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer