NTB scanpix / Torbergsen, Mats
NTB scanpix / Torbergsen, MatsVis mer

Kampen for overlevelsen i Eliteserien

Full fyr i bunnstriden

Dramatikken kommer til å leve hele veien inn.

  • Ranheim - Lillestrøm 3-2 (2-1)
  • Bodø/Glimt - Stabæk 1-1 (0-0)

Det er som alltid stor dramatikk i bunnstriden av Eliteserien på denne tiden av året, og etter kveldens lever spenningen videre i beste velgående.

Bodø/Glimt, Stabæk og Lillestrøm spiller alle med kniven på strupen, og etter kveldens runde har det tettet seg ytterligere til mellom de tre bunnrivalene.

Drømmetreff

Lillestrøm fikk en drømmestart på kampen mot Ranheim da Simen Rafn sendte dem i ledelsen etter 12 minutter. Målet sendte de gulkledde oppover på tabellen, men ikke lenge etter ble de hentet ned på jorda igjen.

I løpet av tre minutter snudde trønderne kampen, og plutselig sto det 2-1 til Ranheim. Først utliknet Eirik Tønne for hjemmelaget, før Kristoffer Løkberg banket inn 2-1 på nydelig vis.

Midtbanespilleren plukket opp ballen i mellomrommet og hamret ballen i krysset på halvvolley.

Tente håpet

Like etter pause økte Ranheims offensive back, Aslak Fonn Witry, til 3-1 og løpet så ut til å være kjørt for Lillestrøm.

Gjestene ga seg imidlertid ikke, og Ifeanyi Mathews scoring etter 83. minutter tente håpet om poeng. Det ville seg derimot ikke for Lillestrøm, og med 3-2 etter fulltid stakk Ranheim av med full pot.

- Vi løper, fighter og kriger for å få inn ballen. Vi har mange målsjanser, men det unnskylder ikke de målene vi slipper inn. Etter 1-0 sluttet vi å spille, og da fikk de grep på kampen. Det endret kampbildet totalt, oppsummerte LSK-trener Jørgen Lennartsson overfor Eurosport.

Stabæk så lenge ut til å utnytte Lillestrøms bananskall, men rotet bort ledelsen for 12. gang i år.

Dramatikk

For i Bodø var det gjestene fra Akershus som tok ledelsen først.

Ohi Omoijuanfo er lagets store stjerne, og til tross for en svak avslutning, gikk ballen forbi keeper, og Stabæk lå an til å ta tre viktige poeng.

Ledelsen holdt imidlertid ikke helt inn. For Bodø/Glimt har også viktige poeng å kjempe om, og Amor Layounis scoring etter 85. minutter sørget for 1-1 og poengdeling i nord.

- Det er utrolig kjipt, men sånn er fotballen. Den er brutal noen ganger. Nå er det virkelig alvor. Det har det vært lenge, men nå må vi vinne neste kamp. Nå har vi kniven langt oppe i strupen, sa Stabæks målscorer Ohi Omoijuanfo til Eurosport.

Dermed tok Stabæk bare innpå ett poeng på Lillestrøm denne runde, og ligger fortsatt på nedrykksplass to poeng unna kvalikplass. Bodø/Glimt befinner seg to poeng foran Lillestrøm igjen, men lever på ingen måte trygt foreløpig. Alt skal avgjøres i løpet av Eliteseriens tre siste runder.