Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full gass i to nye år

Den firedobbelte verdensmesteren Bjørn Rune Gjelsten satser to år til i verdens tøffeste båtkonkurranse.

DUBAI (Dagbladet): For to uker siden ble Gjelsten verdensmester for fjerde gang. De tre siste åra har han vunnet den gjeveste pokalen i det siste og avgjørende løpet i Dubai. Nå vil han ta to år til før han gir seg.

-  Etterpå blir det jakt, fiske og skiløping. Jeg skal nok fortsette å holde meg i form, sier han.

Med Solveig i ørkenenDagbladet møtte Bjørn Rune Gjelsten i Dubai under det siste løpet. Der har han hatt besøk av sin kone Solveig, datteren Ingrid og foreldrene. Etter at løpene var over tok han med seg Solveig ut i ørkenen for å roe ned.

De valgte å bo i det nye leilighetskomplekset Almaha Resort, som skal være dyrere enn det som har vært regnet som verdens dyreste hotell fram til nå, altså Bur al\'Arab.

Stedet ble anbefalt av Gjelstens gode venn, kronprins Sheik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Gjelsten har funnet tilbake til sin kone, men vil ikke snakke om privatlivet.

Sport er derimot et godt tema:

-  Jeg har bestemt meg for å kjøre to år til. Dette er en ekstremsport med stor risiko. Jeg har opplevd farlige situasjoner, som da vi gikk rundt i Tyskland i 2001. Fram til nå har det vært enkelt å motivere seg, ikke bare fordi vi vinner, men også fordi vi har et så strukturert og godt mannskap som jobber med det tekniske og infrastrukturen. Det må ligge til rette for at vi to i båten skal kunne prestere på det beste.

Mental trening-  Laget har lenge vært ledet av Cato Strømberg. Vi har også en osteopat som hjelper oss med mental trening og fysioterapi. Han er en av de fremste på dette området i Europa.

Etter det første løpet i Dubai hadde Gjelsten behov for behandling for å komme på fote igjen.

-  Vi kjørte en time i ekstreme værforhold, med høye bølger og tøff konkurranse fra Victory Team 7 fra Dubai. Til slutt vant vi med tre sekunder. Etterpå var jeg helt utladet både fysisk og psykisk. Det tok meg ei uke å bli helt klar for finaleløpet.

Bjørn Rune Gjelsten har med seg Steve Curtis som såkalt trottleman. De to kjenner hverandre svært godt, og Gjelsten håper at Curtis kan fortsette litt lenger enn ham for å sikre kontinuitet for «Spirit of Norway.»

-  Jeg er stolt av at vi har bygd opp et norsk lag, som er verdens beste. I andre team er det mange engelskmenn, italienere og amerikanere på den tekniske siden.

Gjelsten har en mulig arvtaker i tankene, men vil ikke røpe noe navn.

-  Jeg ønsker å videreføre «Spirit og Norway» med meg eller en annen som eier, sier Bjørn Rune Gjelsten.

VIL HA MER: Bjørn Rune Gjelsten har samlet mange pokaler, men vil ha flere før han gir seg om to år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media