Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full gass med ny kusk

Vekkerklokka er stilt inn på seier.

Nå skal det kjøres! Gentle Tilly får offensive Tom Erik Solberg i sulkyen. Trener og eier Espen Gundersen varsler bånn gass. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
Nå skal det kjøres! Gentle Tilly får offensive Tom Erik Solberg i sulkyen. Trener og eier Espen Gundersen varsler bånn gass. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!


-Nå må vi satse med Gentle Tilly og setter en friskus i sulkyen denne gang, sier eier og trener Espen Gundersen (52).
Onsdag kan Gentle Tilly være en frisk banker i V65-avslutningen.

Tom Erik Solberg er ikke skvetten i sulkyen. Og han er ikke redd for å dra til ekstra underveis. Det viser han gang på gang med uventede offensive styringer.

Fra en snill oldtimer som Hans Petter Tholfsen til unge og offensive Solberg blir en real vekkerklokke for Gentle Tilly på onsdag.

-Skal hester utvikle seg må det også kjøres til så det holder noen ganger, og ikke bare få snille oppbyggende løp, mener Gundersen.

Svært skuffet sist

Gentle Tilly så ut som et glansbilde før siste start på Jarlsberg 7. november. Dette var et løp for eliten.

-Han varmet helt strålende. Det er jo nesten fullblodspreg over ham. Vi var store optimister og stengte igjen for sidesynet hans med såkalte puser langs hodet, slik at hesten skulle skjerpe seg underveis. Alt så helt riktig ut, da han lå bak favorittene Megaman Neo og Maid For Tag. Men så styrer kusken ut i rygg på en sliten hest. Jeg skjønte ingenting av den vurderingen av en så rutinert kusk som Tholfsen.
Det må vel rett og slett ha vært at han kjente hvor pigg Gentle Tilly var akkurat da, og at selv han med all den rutinen brått bestemte seg for at han bare måtte ut et spor.
Det ble i alle fall helt feil. Nå er Tholfsen på ferie i Statene, så da setter vi opp Solberg og kjører til for fullt, forteller Gundersen.

For mye hov

-Han er egentlig travsikker. Men han har feilet noen ganger, og jeg mener vi har funnet årsaken. Han har rett og slett hatt for mye hov. Nå har vi ordnet med det og justert tåen en del. Og det ser ut til å fungere veldig bra, forteller Gundersen.

Håper på fast bane

Espen Gundersen håper på fast bane og mener det er en fordel med regn, som det er meldt.

-Det er lagt på grov grus på toppen, så banen blir vel heller hard enn tung og bløt. Det passer helt utmerket. Det er løs bane med sludd og snø jeg ikke vil ha for Gentle Tilly, forteller Gundersen. Han får det som han vil. Det er meldt mildt og regn hele dagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media