PÅ KANT MED MOURINHO:  Lege Eva Carneiro. Foto: NTB Scanpix
PÅ KANT MED MOURINHO: Lege Eva Carneiro. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Full isfront mellom Eva og Chelsea: - Dukket ikke opp da hun skulle

Skal være ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hun var Chelsea-legen fotballsupportere i England plystret på. Men hun hadde også et fantastisk renommé: Eva Carneiro (42) kunne jobben sin, helt til Chelsea-manager José Mourinho bestemte seg for at hun ikke kunne jobben sin likevel.

Siden kampen mot Swansea 8. august har Carneiro ikke sittet på benken. Nå snakkes det om at hun går til sak mot klubben hvor hun har vært lege i fem år.

Skilte veier Tirsdag kveld erfarer den engelske avisa Daily Mail at partene har skilt lag. Også andre medier skriver at Carneiro slutter. Hun skulle vært på jobb forrige fredag, men dukket ikke opp. De siste ukers begivenheter kan ende i rettssalen.

Bakgrunnen var det som skjeddde i seriepremieren mot Swansea. Da Eden Hazard lå skadet på Stamford Bridge, løp Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn ut for å behandle belgieren. På sidelinja sto Mourinho - han freste.

Årsak: Chelsea hadde allerede keeper Thibaut Courtois utvist. Legeteamet fikk beskjed om å behandle Hazard på sidelinja. Laget måtte derfor spille med ni mann i en periode, noe Mourinho mislikte sterkt.

- De var impulsive og naive, raste manageren, som mente duoen burde holdt seg i ro.

Uklart Carneiro har siden ikke sittet på benken. Det er i det hele tatt uklart hvilken rolle hun har hatt. Daily Mail skriver at hun ble beordret tilbake på jobb forrige fredag, men at hun ikke viste seg. Ifølge kilder på innsiden av klubbhierarkiet har hun heller ikke vært i gangene de siste dagene.

- At hun bare uteblir styrker ikke saken hennes, lyder omkvedet. Daily Mail erfarer videre at Carneiro har forhørt seg med toppskodde advokater om et mulig rettslig skritt.

I kaoset rundt Hazards skade skal Mourinho ha ropt «filha da puta» - noe som betyr «datter av ei hore». En tilskuer har klaget på kjønnsdiskrimerende språk. I verste fall kan manageren bli utestengt i fem kamper.

Chelsea har holdt en lav profil i saken. De hevder dette handler om interne forhold. Noen bekreftelse er heller ikke kommet tirsdag kveld.

KALDE FØLELSER:  José Mourinho var ikke nådig i sin kritikk mot lege Eva Carneiro da hun løp ut for å behandle Eden Hazard. Foto: NTB Scanpix
KALDE FØLELSER: José Mourinho var ikke nådig i sin kritikk mot lege Eva Carneiro da hun løp ut for å behandle Eden Hazard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer