Afrikamesterskapet

Full isfront

Den europeiske klubbforeningen truer med å holde igjen spillere før Afrikamesterskapet.

KLARE SEG UTEN: Liverpool kan måtte klare seg uten Mohamed Salah i troppen. Foto: Rui Vieira / AP
KLARE SEG UTEN: Liverpool kan måtte klare seg uten Mohamed Salah i troppen. Foto: Rui Vieira / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den europeiske klubbforeningen (ECA) har på vegne av sine medlemmer skrevet et brev til Fifa der de fastslår at det kan bli aktuelt å nekte spillere å delta i afrikamesterskapet.

Årsaken er bekymringer knyttet til coronaviruset og hvordan hygienetiltak og andre grep skal overholdes under mesterskapet. ECA er spesielt redd for spillernes helse siden tilfellene av omikron fortsetter å øke i flere land.

Stjernespillere som Mohamed Salah og Sadio Mané er spillere som er aktuelle for afrikamesterskapet.

ECA er kritisk til at en coronaprotokoll for mesterskapet ennå ikke er på plass. Foreningen antyder at klubber ikke vil gjøre sine spillere tilgjengelige for landslagsspill med mindre en slik protokoll kommer på plass, skriver nyhetsbyrået AFP.

Brevet fra ECA (European Club Association) er adressert til Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) visegeneralsekretær, Mattias Grafström. Der stiller foreningen også krav om en rekke forhold som må være på plass for at klubbene i Europa skal frigi sine spillere.

Flere europeiske storklubber har landslagsaktuelle afrikanere i sine tropper. Blant annet kan Liverpool måtte klare seg uten Mohamed Salah (Egypt), Sadio Mané (Senegal) og Naby Keita (Guinea) i perioden der afrikamesterskapet spilles.

Ifølge ESPN ble Jürgen Klopp spurt om han trodde at mesterskapet burde bli avlyst.

- Jeg har ingenting å si om det. Autoritetene må bestemme slike ting. Jeg vet ikke hvordan situasjonen er rundt om i verden, sier Klopp.

Afrikamesterskapet spilles i Kamerun. Det begynner 9. januar 2022 og varer fram til 6. februar. Mesterskapet ble utsatt et år på grunn av coronapandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer