Full jubel for Kollen-riving

I går ble det klart at Holmenkollen kan rives. Ski-Norge er optimistiske, og tror dette vil gi Oslo ski-VM i 2011.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både Kollen-general, Rolf Nyhus, skipresident, Sverre Seeberg og styreleder i Skiforeningen, Dag Kaas synes Riksantikvarens avgjørelse om at Kollen kan rives er helt riktig. Nå gleder de seg til et nytt anlegg og forhåpentligvis ski-VM i 2011.

-  Det er allerede mange spennende ideer rundt et nytt anlegg, og alle er positive. Jeg tror vi kommer til å få VM nå, og gjør vi det, blir vi med ett verdens sentrum, sier Kollen-general Rolf Nyhus til Dagbladet.

Ingen begrensninger

Riksantikvar Nils Marstein har krevd at et nytt anlegg må ha tilsvarende høy arkitektonisk kvalitet, og beholde sin funksjon som landemerke, ellers er det ingen begrensinger.

-  Det var i grunn ingen vanskelig avgjørelse. Kollen har vært ombygd flere ganger før, skulle vi si nei nå ville vi ha stoppet utviklingen. Vi vil jo gjerne at bakken blir stående, men er det nødvendig å rive aksepterer vi det, forklarer Marstein.

Det internasjonale skiforbundet forlangte ny hoppbakke hvis Oslo skulle få arrangere Ski-VM i 2011, og i mars vil Oslo Kommune komme med en plan over hvor mange justeringer som er nødvendig. Om Norge får Ski-VM blir først avklart 25. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer