Full jubel for Kollen-riving

I går ble det klart at Holmenkollen kan rives. Ski-Norge er optimistiske, og tror dette vil gi Oslo ski-VM i 2011.

Både Kollen-general, Rolf Nyhus, skipresident, Sverre Seeberg og styreleder i Skiforeningen, Dag Kaas synes Riksantikvarens avgjørelse om at Kollen kan rives er helt riktig. Nå gleder de seg til et nytt anlegg og forhåpentligvis ski-VM i 2011.

-  Det er allerede mange spennende ideer rundt et nytt anlegg, og alle er positive. Jeg tror vi kommer til å få VM nå, og gjør vi det, blir vi med ett verdens sentrum, sier Kollen-general Rolf Nyhus til Dagbladet.

Ingen begrensninger

Riksantikvar Nils Marstein har krevd at et nytt anlegg må ha tilsvarende høy arkitektonisk kvalitet, og beholde sin funksjon som landemerke, ellers er det ingen begrensinger.

-  Det var i grunn ingen vanskelig avgjørelse. Kollen har vært ombygd flere ganger før, skulle vi si nei nå ville vi ha stoppet utviklingen. Vi vil jo gjerne at bakken blir stående, men er det nødvendig å rive aksepterer vi det, forklarer Marstein.

Det internasjonale skiforbundet forlangte ny hoppbakke hvis Oslo skulle få arrangere Ski-VM i 2011, og i mars vil Oslo Kommune komme med en plan over hvor mange justeringer som er nødvendig. Om Norge får Ski-VM blir først avklart 25. mai.

Verneverdig

-  Jeg håper de finner en løsning som sikrer bakken som arrangør for den neste genrasjonen. Det er jo aktiviteten i Kollen som er verneverdig, ikke bakken i seg selv. Det mest gledelige med det hele er at det ikke er noen begrensninger på hva som kan utføres, forteller skipresident Sverre Seeberg.

Om Oslo likevel ikke skulle få arrangere Ski-VM, mener Skiforeningen at en ny og moderne hoppbakke uansett er nødvendig. Hvor mye bakken vil koste og når den vil stå klar er ikke avklart, men prøve-VM i 2010 er siste frist.

-  Jo tidligere jo bedre, og det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta. Selvfølgelig blir det dyrt, men jeg tror det absolutt blir verdt det. En ny bakke vil bli enda mer populær enn den nåværende, noe som vil bringe flere turister hit og øke inntektene. Dessuten får vi en flott og attraktiv hoppbakke, sier styreleder i Skiforeningen Dag Kaas til Dagbladet.

VAKKERT LANDEMERKE: Fra hele Oslo kan du oppleve vakre Holmenkollbakken, men nå er det snart slutt for bakken fra 1892. Trolig vil et nytt anlegg stå klart om fem år.