Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full jubel for RBKs gullgutter

Rundt 100 supportere hadde møtt opp på flyplassen for å hylle Rosenborg-spillerne som sikret eliteseriegullet i Drammen søndag kveld. Festen fortsatte inn i de små morgentimer.

GULLFEIRING: Pål André Helland gir trener Kåre Ingebrigtsen en god klem etter at Rosenborg har sikret seriegullet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GULLFEIRING: Pål André Helland gir trener Kåre Ingebrigtsen en god klem etter at Rosenborg har sikret seriegullet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang på fem år er Rosenborg seriemester, og trønderne vet å sette pris på gull. Sangen, dansen og klemmene satt løst på Værnes da spillerne kom hjem som helter.

Den offisielle premieutdelingen skjer først under neste helgs hjemmekamp mot Haugesund, men natt til mandag fikk spillerne fri for å feire da også. Bakteppet var en dramatisk kamp mot Strømsgodset, der RBK slo tilbake fra 1-3 ved pause og sikret poenget som gjorde at laget kunne gå av banen som mester.

- Det er som alltid godt å komme tilbake til Trøndelag, men det er ekstra godt å komme som seriemester, sa trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen da RBK ankom flyplassen.

Velkomstkomité André Hansen, Pål André Helland og Jonas Svensson - som ikke kunne spille søndagens kamp - fungerte ifølge NRK som velkomstkomité. Og den varme omfavnelsen trener «Bruttern» fikk av Helland, levnet ingen tvil om hvor stort gullet er for både trener og spillere.

- Guttene har fri i kveld. Når du blir seriemester, da må du få lov, sa Ingebrigtsen.

The double? Ole Selnæs, en av RBKs virkelige formspillere denne sesongen, var oppglødd etter kampen og oppfordret «hele Trondheim» til å gå på byen i kveld.

- Jeg mistet litt hodet der. Men det må feires. Nesten alle vinner sitt første seriegull, og det er klubbens første siden 2010. Klart det skal feires. Dette har vi jobbet for veldig lenge, sa han til NRK senere på kvelden.

De neste to seriekampene blir nærmest en formalitet, men bærer en annen gulldrøm med seg videre. RBK kan bli dobbeltmester i cupfinalen på Ullevaal stadion 22. november, der Sarpsborg er motstander.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!