Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full klaff for Eldar på favorittføret

Rønning til topps i helnorsk sprintoppgjør.

Regn, sludd og klister. Det var seiersoppskriften for Eldar Rønning (25) da han spurtet inn til sin første verdenscupseier denne sesongen.

- Føret var overraskende bra. Da det var 100 meter igjen var det like bløtt over alt, men jeg er trønder og er vant til regn og sludd. Klister er favorittføret, sa Rønning til NTB.

Han ga alt, spurtet forbi John Kristian Dahl på de siste meterne og tok sin første verdenscupseier for sesongen på sprinten i Otepää søndag med tiden 3.32,5, ett tidel foran lagkameraten. Ola Vigen Hattestad tok tredjeplassen halvsekundet bak Rønning.

- Å være først over streken er det artigste jeg kan gjøre. Jeg har vært det seks ganger, og det er like rått hver gang, fortsatte Rønning.

Favoritten Emil Jönsson fra Sverige falt like etter start og var raskt ute av kampen.

Dermed ble det et helnorsk oppgjør. Eldar Rønning lå i teten så å si hele veien, men i den siste bakken på vei inn mot mål, ble han forbigått av Dahl.

- John Kristian hadde en smart manøver og kom seg først på oppløpet, men jeg følte at jeg hadde mer å gi, fortalte trønderen videre.

Kjærkommen opptur

TIL TOPPS I ESTLAND: Eldar Rønning vant den norske sprintduellen i Otepää. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
TIL TOPPS I ESTLAND: Eldar Rønning vant den norske sprintduellen i Otepää. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

Verdenscupseieren var svært kjærkommen for Rønning som ikke har hatt samme klaffen i sporet som i fjorårssesongen. Da ble det tre verdenscupseirer, en annenplass og en tredjeplass.

- Det har gått opp og ned. Fjorårssesongen for min del var fantastisk, litt i overkant. Denne sesongen har jeg ikke fått fulgt opp så bra, så det hjalp med en seier nå. I går (lørdag) gikk jeg et elendig løp, så dette var viktig for selvtilliten, sa 25-åringen.

Lørdag endte han på 35.-plass på 15 kilometer klassisk.

- Dagsformen har ikke vært til stede på de rette dagene. Rennet i går var helt på trynet. I fjor derimot hadde jeg toppdagene da det virkelig gjaldt, forklarte Rønning.

Mer moro igjen

Oppturen gledet også sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune.

- Eldar er i god form, men har vært litt utålmodig i vanlige individuelle skirenn. Derfor har han ikke gjort det så bra som han kunne ha gjort, sa Aune til NTB.

Han ser fram til resten av sesongen og har tro på mer norsk jubel i sprint.

- Det er fortsatt tre rene sprintrenn igjen denne sesongen. Vi får satse på at gutta er like offensive som i dag da, fortsatte Aune.

- Det er flere klassiske sprinter igjen, så sånn sett ser det lyst ut. Man må bare ha troa og holde fokuset for det er fryktelig mange som kjemper om de beste plassene, la Eldar Rønning til.

Majdic for sterk for Jacobsen

Astrid Jacobsen ga alt, men klarte aldri å komme opp på siden av Petra Majdic. Dermed ble det bare annenplass i sprinten i Otepää søndag.

Det var bare den norske verdenscuplederen i sprint som klarte å følge Majdic da den slovenske jenta slo til, men Majdic var sterkest, og hun hadde full kontroll da løperne nærmet seg mål.

- Jeg forsøkte å åpne litt rolig for å ha litt ekstra å gå med på slutten, men selv om jeg prøvde å holde meg så nær Majdic som mulig, var hun rett og slett for god i dag, sa Astrid Jacobsen.

- Det var vanskelige forhold i Otepää. Dessuten var Petra Majdic veldig sterk. Likevel er vi veldig fornøyd med det vi presterte, for det er ingen grunn til å henge med hodet etter en annenplass, sa den norske treneren Egil Kristiansen til NTB.

Ikke så tøft

- Seieren var vel ikke så veldig tøff. Det gikk lettere enn jeg kunne vente, men jeg måtte ta i, for det nytter ikke å slå både Astrid Jacobsen og Virpi Kuitunen uten å gi det meste, sa Petra Majdic.

Hun sikret seg sin tredje verdenscupseier denne sesongen og var selvsagt fornøyd med det, og på sprinten var hun suveren. Hun var 1,2 sekund foran Astrid Jacobsen i mål. Virpi Kuitunen var over seks sekunder bak.

Virpi Kuitunen på tredjeplass var stort sett fornøyd hun også. Som de to andre mente hun at skiene var bra.

- Jo, jeg hadde gode ski, men var likevel sjanseløs i finalen, for jeg kom altfor fort bakpå, sa Kuitunen som hadde den beste tiden i kvalifiseringen søndag.

Fin laginnsats

- Annenplassen til Astrid Jacobsen på sprinten var bra. Kari Vikhagen Gjeitnes som klarte tredjeplassen i B-finalen, gikk inn til den beste verdenscupplasseringen i karrieren. Det var også bare uflaks og tilfeldigheter som gjorde at Ella Gjømle ikke kom videre fra kvartfinalen. Hun valgte feil spor, sa Egil Kristiansen til NTB.

Han nølte ikke med å si seg veldig fornøyd med laginnsatsen etter helgens verdenscup i Estland.

- Det har vært mange bra resultater og fin laginnsats. Mange av de unge hevder seg bra. Det viser at bredden er bedre enn på veldig lenge, slo Kristiansen fast.

Neste helg reiser langrennseliten til Liberec. Der blir det ikke duatlon, men rent skøyting, uten at de norske løperne er altfor lei seg av den grunn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media