Full klinsj etter denne stemplingen: - Bør ikke forekomme på en fotballbane

Men LSK-keeperen bare fnyser av Høiland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lillestrøm-Molde 2-1 (0-1)

LILLESTRØM (Dagbladet): Et kvarter var spilt av Lillestrøm-Molde da Tommy Høiland hisset på seg Kanarifansen på Åråsen. Den konfliktombruste Molde-spissen, som i fjor var leid ut til nettopp Lillestrøm, stilte seg opp foran LSK-keeper Arnold Origi da Molde skulle ta et frispark fra 18 meters hold.

Sekunder seinere lå rogalendingen i bakken og vred seg, uten at det var åpenbart for noen hva som hadde skjedd. Dommer Svein Oddvar Moen reagerte ikke. Det burde han, ifølge Høiland. Slik forklarer spissen situasjonen overfor Dagbladet etter det som ble en tung kveld for Molde:

- Et soleklart rødt kort. Jeg står rett foran ham, og han kommer bare og stempler meg i ankelen, sier Høiland, og fortsetter:

- Jeg håper NFF ser på det, for slikt bør ikke forekomme på en fotballbane. Jeg har ikke peiling på hvorfor han skal komme ut der - jeg står vel ute på 10 meter - så jeg håper NFF tar tak i det. Det var helt uprovosert.

Innrømmer berøring, men... 26-åringen tror ikke Svein Oddvar Moen så hva som skjedde:

- Hadde han gjort det hadde det vært rødt kort og «snakkes» til Origi.

- Jeg mener ikke det var rødt kort, svarer Arnold Origi når vi konfronterer ham med Høilands dom.

<strong>FOR DØVE ØRER:</strong> Her prøver Tommy Høiland å få gehør fra dommer Svein Oddvar Moen etter situasjonen med Arnold Origi. Nå krever Molde-spissen at LSKs keeper blir straffet av NFF. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FOR DØVE ØRER: Her prøver Tommy Høiland å få gehør fra dommer Svein Oddvar Moen etter situasjonen med Arnold Origi. Nå krever Molde-spissen at LSKs keeper blir straffet av NFF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes ikke han hadde trengt å gjøre det (stille seg rett foran keeper). Det var ikke sportslig. Han var lagkameraten min før, og jeg ønsket å gå bort til ham og si det. Da kan det hende jeg berørte foten hans, innrømmer Origi.

- Men ikke så mye at han skulle rulle så mye som han gjorde.

Feiret foran Origi Dramatikken endte for øvrig i kampens første scoring, for den finske frisparkluringen Joona Toivio styrte ballen opp i hjørnet da spillet ble blåst i gang. Ledermålet feiret en adrenalinfull Tommy Høiland opp i ansiktet til Arnold Origi.

- Det sier mye om ham, sier keeperen til Dagbladet.

- Men det overrasker meg litt at han gjorde det. Du ser mye om ham i mediene, men da han kom hit opplevde jeg ham som en helt annen person. Han var en ydmyk, snill fyr. En du kunne prate med. Men jeg forventet bedre oppførsel fra ham enn det han viste her i dag. Gjennom mediene framstår han som en idiot, men da han kom hit, viste det seg at han var en bra person. Så jeg forventet ikke dette, sier Origi.

- Derfor skuffer han meg.

<strong>SKUFFET:</strong> Arnold Origi likte Tommy Høiland da han ble kjent med mannen bak overskriftene i fjor. I dag er han ikke like imponert. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFET: Arnold Origi likte Tommy Høiland da han ble kjent med mannen bak overskriftene i fjor. I dag er han ikke like imponert. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer