NY KLINSJ? Ifølge flere britiske medier skal Jose Mourinho i dag fortalt United-spillerne at Paul Pogba ikke får være kaptein for dem igjen. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
NY KLINSJ? Ifølge flere britiske medier skal Jose Mourinho i dag fortalt United-spillerne at Paul Pogba ikke får være kaptein for dem igjen. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Jose Mourinho reagerte på Paul Pogbas uttalelser

Full klinsj: Skal ha fortalt Pogba at han aldri får være United-kaptein igjen

Flere britiske medier, blant annet velrenommerte The Times, skriver at det er knute på tråden mellom José Mourinho og Paul Pogba (25).

The Times skriver tirsdag at Manchester United-manager José Mourinho reagerte på midtbanestjerna Paul Pogbas uttalelser etter den skuffende 1-1-kampen mot Wolverhampton i helga.

Da sa han blant annet at han mente United skulle spilt mye bedre, og ikke minst gjøre mer for å prøve å angripe.

- Jeg er ikke manager, så jeg kan ikke si noe om det, men … Vi burde åpenbart spilt mer offensivt, men jeg kan ikke si det. Men det er måten jeg tenker på. Vi burde bevege oss mer og bedre. Ja, sa Pogba.

I ettertid hintet han likevel på sosiale medier om at uttalelsen ble noe misforstått.

Mourinho er av mange i en årrekke blitt kritisert for å ha en for defensiv spillestil. Midtbanejuvelens uttalelser falt altså ikke i særlig god jord.

- Kjølig forhold

Ifølge både The Times, BBC, Daily Telegraph og ESPN, fortalte Mourinho foran hele spillergruppa at Pogba nå aldri får spille for United med kapteinsbindet på armen igjen. Det er angivelig fordi Mourinho mener Pogba ikke representerer hva en kaptein skal være.

Avisene hevder forholdet mellom Mourinho og hans elev bare blir mer og mer anspent. Det er nemlig ikke første gang Paul Pogba tilsynelatende snakker rett fra levra til pressen. Han legger ikke skjul på at han er misfornøyd når det går dårlig.

I starten av sesongen kom det fram at José Mourinho skal være forundret over at Paul Pogba skal ha antydet at ikke alt er står bra til mellom duoen. Portugiseren forventer at spillerne tar det opp med ham ansikt til ansikt dersom de har noe på hjertet.

- Det er ting, og det er ting jeg ikke kan si, ellers vil jeg bli straffet, uttalte Pogba blant annet til engelsk presse, etter spørsmål om han følte seg «glad og komfortabel» i United.

Ikke i troppen

Uttalelsene kom i kjølvannet av rykter som oppsto i sommer om at Pogba ikke er fornøyd med José Mourinho og tingenes tilstand i klubben. Samtidig har Barcelona kommet på banen og vist interesse for juvelen.

Det kom blant annet rapporter om at Pogbas agent Mino Raiola skal ha reist til Manchester for å tvinge gjennom en overgang for midtbanespilleren før det engelske overgangsvinduet stengte.

Manchester United ligger akkurat nå på en sjuendeplass på tabellen, åtte poeng bak ledende Liverpool. I kveld møter de Derby i ligacupen. Pogba skal ikke være i troppen, skriver lokalavisa Manchester Evening News. Hvorfor, er uvisst. Verken David de Gea, Luke Shaw, Antonio Valencia eller Victor Lindelöf forlot lagbussen.

Kampen starter klokka 21.00.