Gigantklubbene delte poengene i intenst oppgjør

Full kok i El Clásico: Rødt kort, Ronaldo-mål og Messi-magi

Barcelona opprettholdt sin elleville statistikk og har ennå ikke tapt i La Liga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Barcelona - Real Madrid 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Barcelona og Real Madrid har aldri vært venner, og kommer sikkert aldri til å bli det heller.

Den dårlige stemningen manifesterte seg allerede før søndagens oppgjør mellom de to gigantene. Barcelona vant La Liga forrige helg, og tradisjonen er da at de blir klappet inn og hedret i forkant av den neste ligakampen. Den æren valgte Real Madrid å ikke gi sin store rival.

Etter en sivilisert start på kampen, der begge lag fikk hvert sitt mål i løpet av det første kvarteret, begynte det å bli ampert ute på banen.

Frem med kortbunken

Det hele startet da Luis Suárez mente at Sergio Ramos hadde albuet ham i ansiktet. Uruguayaneren fyrte seg opp og til slutt ble begge belønnet med gult kort av dommeren.

Det var imidlertid ikke nok for Lionel Messi, som kort tid etter feide ned Ramos ute med sidelinjen og ble tildelt et kort av samme farge.

Herfra og inn mot pause eskalerte ufinhetene mellom spillerne. Like etter Messis hevnaksjon, sparket Gareth Bale Samuel Umtiti i leggen. Waliseren kjørte knottene inn i leggen til franskmannen, og burde blitt belønnet med rødt kort. Dommeren valgte imidlertid å gi gult denne gangen også.

Like før lagene gikk inn til pause kom derimot det røde kortet. Sergi Roberto og Marcelo sprang inn i hverandre, og Barcelona-spilleren reagerte med å slå brasilianeren i skuldra. Real-backen holdt seg til ansiktet, og Roberto ble sendt i dusjen et lite minutt før resten av laget.

Sergi Roberto blir vist det røde kortet. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti
Sergi Roberto blir vist det røde kortet. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti Vis mer

Ronaldo-scoring

Første omgang besto ikke bare av stygge taklinger og slag, men mye flott fotball også.

Det var Barca som tok det første stikket. Real blottla seg bakover, og Sergi Roberto, som på dette tidspunktet fortsatt var på banen, fikk storme fritt nedover høyrekanten. Innlegget fant veien over alle og til bakerste stolpe. Der kom Luis Suárez stormende og banket ballen i mål på hel volley.

Fem minutter seinere kom utlikningen. Nok en gang var det en kontring som førte til scoring. Denne gangen i andre enden av banen. Toni Kroos tok med seg ballen i stor fart oppover banen og spilte videre til Cristiano Ronaldo. Tyskeren kom på overlapp og slo inn på bakerste til Karim Benzema. Han headet tilbake til Ronaldo, som fikk pirket ballen inn i mål

Messi-magi

Etter pause forventet de fleste at gjestene fra Madrid ville kjøre over et redusert Barcelona, men slik ble det ikke.

I kjent stil har Ronaldo og Messi kjempet om toppscorertittelen i serien, og etter at portugiseren hadde satt sitt 25. mål for sesongen, svarte Messi med nummer 33 etter pause.

Suarez kom seg forbi Raphaël Varane, om en på ulovlig vis, og spilte inn til Messi. Der de fleste hadde banket til ved første sjanse, tok den lille magikeren først et touch, dro av en forsvarer, og plasserte ballen helt inntil stolpen.

Berget poenget

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, undertallet til tross, og det så bekmørkt ut for Real Madrid da Messi kom alene med Keylor Navas. Angriperen fyrte av mot det lengste hjørnet, men keeperen var raskt nede og fikk pirket ballen utenfor stolpen.

Etter å ha unnsluppet Barcelonas nådestøt, slo de hvitkledde tilbake. Marco Asensio spilte lekkert fri Bale, og hurtigtoget banket ballen i hjørnet på kontant vis.

15 minutter før full tid skulle samme lag hatt straffe. Jordi Alba felte Marcelo i feltet, men dommeren lot merkelig nok spillet gå videre. Soleklar felling av brassen.

Etter 90 intense minutter blåste dommeren til slutt av kampen. Barcelona har vært ustoppelige denne sesongen, og med uavgjort mot Real Madrid har de fremdeles muligheten til å gjøre det umulige. Katalanerne står fremdeles uten tap denne sesongen, og med to runder igjen er de nærere enn noen gang å fullføre bragden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer