Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full kok: United stoppet Liverpool etter VAR-drama

Liverpool og Jürgen Klopp raste mot dommerne etter VAR-involvering. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United stoppet rivalens utrolige seiersrekke.

KONTROVERSIELL SCORING: Marcus Rashford setter inn 1-0 etter en perfekt kontring. Liverpool raste mot at den ble godkjent fordi Divock Origi ble felt i forkant av kontringen. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL SCORING: Marcus Rashford setter inn 1-0 etter en perfekt kontring. Liverpool raste mot at den ble godkjent fordi Divock Origi ble felt i forkant av kontringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 1-1 (1-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Liverpools vinnerrekke stoppet på 17 kamper, men takket være en sein scoring fikk de med seg et viktig poeng fra Manchester.

Ole Gunnar Solskjær var skuffet etter at seieren røyk mot slutten av kampen.

- Jeg er skuffet på spillernes vegne. Jeg syns de fortjente mer enn det ene poenget følte jeg. De satte oss under press mot slutten, men jeg syns ikke de skapte noen sjanser, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg har sagt mange ganger at jeg føler vi ikke har fått resultatene vi fortjener, men det hjelper ikke at jeg snakker om det. Vi må vinne kamper. Ett poeng i dag var begynnelsen på noe, men vi er fortsatt skuffet over at vi ikke fikk tre poeng. Vi er ikke glade for at vi fikk ett poeng mot et godt lag, vi må begynne å vinne kamper, sier nordmannen.

Klopp var kritisk til at scoringen til United ikke ble annullert, mens Solskjær roser pipeblåser Martin Atkinson, som han mener var kampens beste «spiller».

- Det er ikke ofte vi kan skryte av dommerne, men han gjorde jobben som han bør gjøre, sier Solskjær, som mener han dømte kampen som om det var et derby, med høyere terskel for frispark

Jürgen Klopp mente Liverpool-angriper Divock Origi skulle hatt frispark før scoringen til United, noe Solskjær ikke er enig i.

- Ingen sjanse. Vi spiller ikke basketball, sier Solskjær og fortsetter:

- Han var borti ham, men det var ikke en klar og tydelig feil. Jeg syns ikke det er frispark.

Videodømming

Oppgjøret ble et ble et drama uten like da VAR måtte i aksjon to ganger i løpet av noen minutter før pause på Old Trafford.

Først ble en United-scoring godkjent til store protester fra Liverpool, før de samme dommerne annullerte en Liverpool-scoring for hands etter å ha sett nærmere på TV-bildene.

Begge situasjonene fikk Liverpool-manager Jürgen Klopp til å rase mot fjerdedommeren, mens Ole Gunnar Solskjær og United kunne puste lettet ut.

- Jeg tror alle er enige i at Origi ble felt i forkant av det første målet, men for VAR er det ikke like tydelig. Det er situasjonen. Det var tydelig kontakt mellom dem, men likevel var det ikke en takling? Det fungerer bare ikke, det er ikke sånn det bør være, sier en frustrert Klopp til BBC og fortsetter:

- Så får vi et annullert mål. Det virket som om alt gikk imot oss.

Solskjær mente derimot at VAR-avgjørelsene var riktige.

- Jeg tror det er rett dømt. I alle fall de to målene våres og situasjonen med Pereira, sier Solskjær til TV2.

Kritikk

Etter at videodømming ble innført i Premier League, har det knapt vært en runde uten at den evigvarende diskusjonen om VAR har blusset opp. En som kritiserer dommersystemet er tidligere United-keeper Peter Schmeichel:

Siste ord i VAR-debatten er garantert ikke sagt, og vil nok prege engelske medier i dagene framover. Manchester United kommer ikke til å bruke energi på akkurat det.

Liverpool så ut til å gå på sesongen første ligatap, men takket være en sein utlikning er de fortsatt ubeseiret i Premier League. En som fikk med seg dagens kamp fra tribune plass var Kong Harald, som var gjest Solskjær.

Omdiskutert scoring

Manchester United har hatt en tendens til å få bedre resultater mot topplagene enn bunnlagene denne sesongen, og Liverpool er et lag som i så måte passer til Uniteds spillestil, hvor de kan få kontringsrom og muligheten til å bryte høyt i banen. Noe som også skjedde.

United startet kampen positivt, med kvikke kombinasjoner og høyt, aggressivt press, som gjorde at Liverpool sleit med å ta kontroll over kampen.

Begge lag presset høyt, og lot ikke motstanderen få fred til å bygge angrep. Det var lenge en stillingskrig, og etter en halvtimes spill var det ett skudd på mål fra begge lag. Roberto Firmino var nære da han sendte de Gea ut i full strekk med en heading fra skrått hold på fem meter.

Så kom det store øyeblikket for hjemmelaget før hvilen.

Liverpool ropte febrilsk på frispark da Divock Origi ble sendt i bakken av Victor Lindelöf på motsatt banehalvdel, mens Manchester United kontret. Daniel James stormet ned sin høyrekant, og la ballen perfekt forbi forsvarslinja til Liverpool hvor Marcus Rashford hadde løpt seg fri. Han kunne enkelt sette inn ledermålet.

Liverpool-spillerne omringet dommeren, mens Klopp var rasende på sidelinja. Det tok noen minutter før scoringen ble godkjent, men etter at VAR hadde vært i aksjon, kunne hjemmetilhengerne slippe jubelen løs på nytt.

Og det tok ikke mange minuttene før VAR måtte i aksjon igjen. Sadio Mané trodde han hadde utliknet etter at han vant en duell mot Lindelöf og satte ballen i nettet, men TV-bildene viste at ballen traff hånda hans.

1-0: Marcus Rashford setter inn 1-0. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
1-0: Marcus Rashford setter inn 1-0. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer

United kunne gå til pause med ledelse, og ifølge BBC hadde de røde aldri tapt en kamp i Premier League hvor de ledet etter halvspilt kamp.

Heroiske

Oppbyggingen til kveldens store rivaloppgjør handlet mye om at Manchester United ønsket å slå tilbake etter en skuffende periode, i en kamp Ole Gunnar Solskjær omtalte som «perfekt for oss» - mens Jürgen Klopp og Liverpool ville vise at det ikke var tilfellet.

FORTVILET: Jürgen Klopp raste etter VAR-avgjørelsene. Foto: NTB Scanpix
FORTVILET: Jürgen Klopp raste etter VAR-avgjørelsene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om bortelaget fikk motivasjon av de små stikkene Solskjær sendte i retning Liverpool (blant annet det at han ikke tror det vil gå 30 år før United vinner ligaen igjen) vites ikke, men hjemmelaget framsto iallfall skikkelig klare for oppgaven.

Liverpool sleit med å skape sjanser etter hvilen, hvor United jobbet sokkene av seg i hver eneste duell. I stedet kunne Rashford doblet ledelsen etter halvspilt andreomgang, men ballen føk utenfor stolpen til Alisson da han skjøt fra rundt 16 meter.

United fikk en positiv melding før start da det ble kjent at Liverpool-angriper Mohamed Salah ikke rakk kampen. Samtidig var både David de Gea og Alisson Becker tilbake mellom stengene, etter å ha vært ute med skade.

Under oppvarmingen skjedde det også at Axel Tuanzebe skadet seg, slik at Marcos Rojo måtte i aksjon i trebackslinja til hjemmelaget - et forsvar som forsvarte seg heroisk gjennom 90 minutter. Det handlet om å forsvare ledelsen, koste hva det koste vil.

Det sprakk seks minutter før slutt da innbytter Adam Lallana sneik seg inn på bakerste stolpe og satte inn utlikningen etter et perfekt innlegg fra Andy Robertson. Hjemmelaget håpte midtbanespilleren var i offside, men målet ble stående.

På overtid kunne Liverpool fått med seg alle tre poengene, men skuddet til Alex Oxlade-Chamberlain fra distanse strøk stolpen til de Gea.

Liverpool var ute etter å tangere Premier League-rekorden for antall seire på rad. De røde ville utliknet Manchester Citys rekord på 18 strake med seier i kveld. I samme periode som Liverpool sto med 17 strake seire, hadde United tatt 17 totalt poeng. Liverpool var ubeseiret i 25 ligakamper (siden 1-2 mot City i januar).

Den rekka ble forlenget etter Adam Lallanas seine utlikning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media