Saudi Arabian Grand Prix

Full krangel etter dette

Etter helgens Grand Prix i Saudi Arabia var fokuset rettet mot duellen mellom Lewis Hamilton og Max Verstappen. En hendelse fikk Mercedes-sjef Toto Wolff til å rase.

Publisert

Helgens Grand Prix i Formel 1 var som mange av de tidligere Grand Prix-løpene denne sesongen, dramatisk. Lørdag vant britiske Lewis Hamilton kvalifiseringen og startet i pole position, altså først, under søndagens løp.

I runde 37 havnet supertsjernene Verstappen og Hamilton hjul til hjul i sving tre. Da kuttet førstnevnte inn foran Hamilton. Det fikk briten til å reagere over teamradioen.

- Den fyren er faen meg gal, sa han.

Da fikk Verstappen beskjed om å slippe Hamilton forbi og bremset betydelig ned. Hamilton prøvde å svinge unna, men kjørte i Verstappen og fikk skader på framvingen.

Raser mot avgjørelse

Nederlandske Verstappen fikk en fem sekunders straff. Flere timer etter løpet, bestemte FIA (Det internasjonale bilsportforbundet) at nederlenderen skulle få en ny tidsstraff på 10 sekunder. Det var ikke Red-Bull-sjef, Dr. Helmut Marko, enig med i etterkant.

I følge den tyske avisa Bild, skal Marko ha sagt at de føler seg urettferdig behandlet. I følge dem selv, kan de bevise at Verstappen ikke prøvde på en såkalt «braketest», som Hamilton påstod.

- Han bremset ikke for at Hamilton skulle kjøre inn i han. Hamilton feilbedømte seg selv og kjørte inn i Max, skal Marko ha sagt til Bild.

Marko føler også at laget hans blir urettferdig behandlet av FIA og at det ikke er første gangen en avgjørelse går i mot dem. Han håper at situasjonen blir sett på igjen, men at de uansett må vinne neste helgs løp.

SEIER: Lewis Hamilton feirer seier etter Saudi Arabian Grand Prix. Foto: Pa Photos
SEIER: Lewis Hamilton feirer seier etter Saudi Arabian Grand Prix. Foto: Pa Photos Vis mer

Hamilton skal ha sagt at Verstappen hører til en gruppe sjåfører der reglene ikke gjelder eller de ikke følger dem, i følge danske BT.

- Han går forbi den grensen. Det er sikkert, sa Hamilton.

Tabbe av Mercedes

Allerede i runde 10 snurret Mick Schumacher ut av banen og smalt inn i autovernet. Da ledet Hamilton og en sikkerhetsbil kom på banen. Mercedes valgte da å bytte dekk på begge bilene sine. Det viste seg å være en tabbe og Verstappen tok over ledelsen.

Like etter ble det røde flagget tatt i bruk og fikk Red Bull-sjåfør Max Verstappen starte første da de begynte igjen.

Like ette romstarten kom det et nytt rødt flagg. Denne gangen var det Haas-sjåfør Nikita Mazepin, Williams-sjåfør George Russel og Red Bull-sjåfør Sergio Perez som krasjet.

Hamilton og Verstappen er helt likt på poeng før neste helgs siste og avgjørende Grand Prix i Abu Dhabi. Begge har 369,5 poeng og det er første gang siden 1974 det har skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer