Full krangel i Viking: To styreledere ferdig i løpet av et døgn

Drama i Stavanger.

(Dagbladet): Samtidig som Viking opplever stor sportslig suksess i Tippeligaen, pågår det et parallelt drama utenfor banen. Det er full splid mellom fraksjoner i styret til Viking FK og Viking ASA. Uenigheten dreier seg om en foreslått emisjon på rundt 25 millioner kroner som skal sikre videre drift og lønnsutbetalinger for april, at Viking går fra et ASA til AS og kjønnskvoteringen i et eventuelt nytt styre.

Konflikten resulterte i går i at Charlie Granfelt trakk seg som styreleder etter å ha blitt presset ut av nestleder Jan Hauge. Mindre enn 24 timer seinere melder Stavanger Aftenblad at også svenskens midlertidige erstatter, nevnte Hauge, har trukket seg med umiddelbar virkning etter å ha fått beskjed om at det var mistillit til ham blant de ansatte i klubben.

- Jeg har forstått det slik at jeg ikke har den nødvendige tillit, og har respekt for det. Ingenting må nå stå i veien for at Viking finner en god løsning. Jeg håper selvfølgelig at dette nå kan skape ro og at Viking får fortsette med å finne frem til de gode løsningene, sier Hauge til avisa.

Stridens kjerne Etter 15 troféløse år, stadig svakere økonomi og mindre oppslutning hos sponsorer og tilskuere hadde Granfelt et uttalt ønske om å samle klubben for å gjenreise Viking.

En eiergruppering som har rundt 40 prosent av askjene gikk inn for å omdanne det nåværende askjeselskapet til et allmennaskjeselskap, men de har ikke sagt seg villige til å gå med på betingelser som sikrer kjønnskvotering i det nye styret.

Det har derimot Viking FK og flere andre store aksjonærer stilt som krav. Så lenge konflikten forblir uløst, blir det umulig å få gjennomført emisjonen.

Aksjonær fikk sjokk Flere av aksjonærene har også uttrykt stor overraskelse over at styret ikke skal ha redegjort for klubbens akutte likvidetsproblemer før for to uker siden.

- Det var et sjokk for meg at kassen var tom alt nå. Det bekymrer meg, sa Bjørn Maaseide nylig til lokalavisa RA.

Administrerende direktør i Viking, Eirik Henningsen, mener på sin side at de har opplyst om klubbens kriserammede økonomiske situasjon.

- Vi har kommunisert tydelig at det var behov for salg eller påfyll i kassen. Jeg opplever det som om de sentrale eierne var kjent med at vi på våren ville få utfordringer med likviditeten, har Henningsen sagt til RA.

Viking har allerede hatt to ekstraordinære generalforsamlinger. Nå ventes det på en tredje. Foreløpig uten en formell styreleder.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.