Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tittelkampen Brækhus v. Svensson

Full krangel mellom Brækhus og Svensson: - Du har ikke biceps

Det ble hett på onsdagens pressekonferanse.

FIGHT: Cecilia Brækhus og Klara Svensson brøt nesten ut i slåsskamp før fredagens match i Oslo Spektrum
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIGHT: Cecilia Brækhus og Klara Svensson brøt nesten ut i slåsskamp før fredagens match i Oslo Spektrum Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Du har ikke biceps. Det er ikke kraft i armene dine, smalt det fra Brækhus.

Onsdag var det åpen trening og pressekonferanse i Oslo Bokseklubb. Svensson holdt lav profil og tok i mot mye kritikk fra den norske boksedronninga før hun til slutt fikk nok.

- Du må skaffe deg briller. Du skal få se på fredag, var responsen fra "den svenske prinsessen".

Brækhus var helt enig i at hun trengte briller for å se armene til Svensson

Video: Viasat Sport

Stare down

Svensken slet med å holde seg alvorlig da de to skulle stirre hverandre i senk. Det var til slutt Svensson som også brøt den mentale kampen. Da de var ferdige dyttet Brækhus til Svensson. Hun beklaget umiddelbart og sa hun egentlig bare ville gi henne en klem.

INTENST: Spenningen var til å kjenne og føle på mellom de to bokserne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INTENST: Spenningen var til å kjenne og føle på mellom de to bokserne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror det blir en litt lenger kamp nå, men ikke mye. Hun har ikke nok å vise til, kom det fra «The first lady».

Fra svenskens team kom det hard kritikk om skitten boksing og kommentarer om alderen til Brækhus. Dette ble et gjennomgående tema i den svært temperamentsfulle pressekonferansen.

- Brækhus blir ikke sterkere. Hun er 35 år gammel og det kan man se. Forrige kamp bokset hun veldig skittent, og dommerne må reagere. Det er mye hun ikke blir tatt på som slag i bakhodet, låret og med albuene, påsto Svenssons trener Joey Gamache.

Tullpreik

I dag kom det en uttalelse fra hennes tidligere trener, Ulli Wegner, hvor det stod at hun burde skamme seg. Da sitatene ble lest opp for Brækhus, nektet hun for at uttalelsene er sanne.

FLEX: Nordmannen stjal showet, og tok seg frihet til å vise litt muskler foran Klara Svensson. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FLEX: Nordmannen stjal showet, og tok seg frihet til å vise litt muskler foran Klara Svensson. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Dette hadde aldri Ulli sagt, så godt kjenner jeg han. Det er Sauerland-brødrene som står bak. De oppfører seg som noen bitre ex-er. Stjernen deres forsvant og jeg lager større show enn de klarer. Dette er bare støy.

Fra salen kom det tilrop fra Brækhus' tidligere manager Nisse Sauerland. Han hadde en høne å plukke med nordmannen som byttet ledelse.

- Du skulle sagt takk. Det er bare å spørre Ulli selv, svarte Sauerland.

Brækhus hevder at hun har takket, og at det var på tide med forandring. Hun gjorde kommentarene til Sauerland til et eksempel på hvorfor hun forlot dem.

- Jeg har sagt takk mer enn nok. Det var ikke på grunn av Wegners kompetanse jeg forlot han. Jeg trengte noe nytt og vil bli min egen promotør, sa bergenseren.

Samtidig hevdet Brækhus at dette støyet også hadde rot fra den svenske leiren.

- Jeg har ikke vært innblandet. Fokuset er på meg selv. Dette kan jeg ikke uttale meg om, svarte Svensson til verdensmesteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media