Lillestrøm - Sogndal, 25. serierunde:

Full krangel mellom Edvartsen og LSK-spillerne: - Kynismen lever på Åråsen

Hjalp ikke med rask utlikning.

BLE UTVIST: Frode Kippe (ytterst til venstre) fikk det røde kortet, men det var lenge tvil om det egentlig var Marius Amundsen som skulle hatt det. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BLE UTVIST: Frode Kippe (ytterst til venstre) fikk det røde kortet, men det var lenge tvil om det egentlig var Marius Amundsen som skulle hatt det. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Sogndal 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Det vekslet mellom himmel og helvete opptil flere ganger på Åråsen Stadion i kveld, da Lillestrøm tok i mot Sogndal i Tippeligaens 25. serierunde.

For Lillestrøm startet kampen godt, og hadde flere store sjanser i løpet av de første 45 minuttene. Men ballen maktet de ikke få i mål før det nesten var for sent.

For selv om Ifeanyi Matthew svarte raskt da hjemmelaget havnet bakpå 0-1, tapte Lillestrøm viktige poeng nok en gang, etter at Arnold Origi missa i sitt forsøk på å plukke et innlegg fra Teniste.

Der ventet nemlig Ole Amund Sveen, som enkelt sendte Sogndal i ledelsen for andre gang. Da var det tomt for energi hos hjemmelaget.

- Vi kriger oss til tre poeng. Det må du når du møter et sånt lag. Vi må fortsette å ha troa på disse guttene. Vi har kvalitet i laget som kan avgjøre kamper, sa en fornøyd Sogndal-trener, Erik Bakke, til TV 2 etter kampen.

- Han spør hva vi vil skal skje

Den største snakkisen etter kampen er likevel det røde kortet til Frode Kippe.

Det var uenighet hvorvidt det egentlig var Marius Amundsen som burde vært utvist - ikke Kippe, da Amundsen var først på Ramsland, før Kippe også var borti Sogndal-spilleren.

- Det har vært noe diskusjon om hvem av dere som felte Ramsland?, spurte TV 2-kommentatoren.

- Det burde dommerne se på, og ikke spørre spillerne hva han skal gjøre. Han spør oss om hva vi vil skal skje. Det virker ikke som han hadde noen idé. Det er merkelig. Han spør hvem som skal ut. Virker ikke som han vet hva som skal skje og sier at linjedommer vet hvem som skal ut, så vi må være ærlige, sa en tydelig frustrert Marius Amundsen til kanalen.

TV 2s journalist prøvde å finne ut hvem av de to som felte Ramsland og skulle hatt det røde kortet, det klarte ikke Amundsen å svare på.

– Han faller ikke hundre prosent før Kippe blir involvert. Han hadde neppe stått oppreist uansett. Jeg hadde kommet hit hvis jeg hadde vist ut feil mann og sagt «det var dårlig», men jeg har ikke gjort det, sier dommer Edvartsen om situasjonen til NTB.

- Det verste jeg har hørt

Dommeren mente LSK-spillerne fikk muligheten til å komme med sin mening om situasjonen, men at de misbrukte den og da også en mulighet til å utøve «fair play».

- Jeg sa at nå kan vi sette fair play på dagsordenen. Nå har dere muligheten, men de ville ikke snakke med meg på banen. De prøvde i stedet å lure meg, forklarte Edvartsen ifølge NTB.

Frode Kippe hørte Edvartsen sin forklaring i pressesonen, og var tydelig uenig med dommeren.

- Det er det verste jeg har hørt, Edvartsen, sa Kippe.

På spørsmål om det er vanlig å spørre en spiller om hvem som skal ha rødt kort, svarer Edvartsen at han har dømt 170 eliteseriekamper, og at dette er første gangen.

- Her velger de å prøve å lure meg og legger inn protest. Kynismen lever på Åråsen, svarte dommeren.

Lå an til god start

Lillestrøm startet årets sesong bra, og på de ti første kampene hadde de kun tapt to. Siden det har romerikslaget rast nedover tabellen, og før kveldens kamp mot Sogndal, lå laget på direkte nedrykk, uten seier siden 24. juli.

De dårlige resultatene endte opp med at Runar Kristinsson fikk sparken, og Arne Erlandsen kom inn som ny trener tidligere denne uka.

Erlandsen kunne fått en fantastisk start på redningsaksjonen da hjemmelaget etter 16 minutter fikk en gedigen mulighet. Sogndal-keeper Matias Dyngeland feilet da han prøvde å plukke ned et innlegg, og ballen havnet hos Bassel Jradi.

Men Dyngeland var våken, gjorde seg stor og reddet skuddet mesterlig med beina.

Håpet på ett poeng etter LSK-press

Minutter etter fikk hjemmelaget komme til flere skuddmuligheter, men Sogndal-forsvarerne ga alt og ofret seg hver gang en LSK-spiller lå an til å skyte.

Hjemmelaget var klart best i førsteomgangen, og satset alt i håp om å kunne ta tre poeng. Tomas Malec var nære å sende de gule og svarte i ledelsen etter 35 minutter etter et frispark, men headingen gikk i tverrliggeren og over.

Sogndal-keeperen var enig i at det var hjemmelaget som hadde skapt mest før pause.

- Det har trykket ganske mye på oss i dag. Klarer vi å holde nullen er det ett poeng i hvert fall, sa Dyngeland til TV 2 i pausen.

Redusert til ti mann

Etter hvilen var det litt roligere på banen mellom de to lagene. Ikke overraskende var det hjemmelaget som fikk den første, store sjansen, da Gary Martin klinka skikkelig til fra rundt 20 meter etter 58 minutter. Dessverre for Erlandsens menn gikk også dette skuddforsøket utenfor.

Det så likevel ut til å kunne gå Lillestrøms vei for en gangs skyld. Bare de hadde fått ballen i mål.

Istedenfor var det Sogndal som tok første stikk, etter at Frode Kippe ble litt vel ivrig på en kontring i mot, og pådro seg både rødt kort og straffe mot etter å ha taklet Martin Ramsland.

Den satte Gilbert Koomson hardt i venstre hjørnet, og det hjalp lite at Origi gikk riktig vei.

- Jeg synes den ser klar ut. Men jeg vet ikke om det er riktig med dobbelstraff, altså både straffe og rødt kort, sa Erlandsen til TV 2 etter kampen.

Hjalp ikke med scoring

Men av en eller annen grunn var det da hjemmelaget våknet. Christophe Psyché headet ballen ut i returrom, der Ifeanyi Matthew ventet.

Nigerianeren, som startet sin første kamp for de gule og svarte, banka til, og scoret på vakkert vis da ballen gikk opp i krysset fra rundt 20 meter.

SIN FØRSTE KAMP: Arne Erlandsen har ledet Lillestrøm før. Men det hjalp ikke laget til seier mot Sogndal, søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SIN FØRSTE KAMP: Arne Erlandsen har ledet Lillestrøm før. Men det hjalp ikke laget til seier mot Sogndal, søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Da tok Erlandsen av både Bonke Innocent og Gary Martin for å prøve å sikre poeng. Det passet Sogndal bra.

Arnold Origi missa nemlig fullstendig i sitt forsøk på å plukke ned et innlegg, og Ole Amund Sveen fikk en enkel jobb med å pirke inn bortelagets ledermål.

Da klarte aldri Lillestrøm å svare, og tapte nok en gang viktige poeng i håp om Tippeliga også neste sesong.

- Jeg prøvde å holde den (innlegget, journ.anm). Det gikk så dårlig. Nå tenker jeg en kamp av gangen. Nå er vi der vi er, og må kjempe én kamp av gangen, sa Origi til TV 2.

Lillestrøm - Sogndal

Åråsen Stadion, 25. serierunde
Dommer: Svein-Erik Edvartsen

Lillestrøm:
Arnold Origi
Håkon Skogseid
Marius Amundsen
Frode Kippe
Simen Kind Mikalsen
Ifeanyi Matthew
Bonke Innocent
Bassel Jradi
Erlind Knudtzon
Gary Martin
Tomas Malec

Innbyttere: Haraldur Björnsson, Francis Dickoh, Ole Martin Rindarøy, Jørgen Kolstad, Malaury Martin, Erik Næsbak Brenden, Sheriff Sinyan

Sogndal:
Matias Dyngeland
Taijo Teniste
Christophe Psyché
Hannu Patronen
Jukka Raitala
Ole Amund Sveen
Gilbert Koomson
Henrik Furebotn
Eirik Birkelund
Lars Christian Kjemhus
Martin Ramsland

Innbyttere: Stefan Hagerup, Vegard Leikvoll Moberg, Magnus Pedersen, Rune Bolseth, Ruben Holsæter, Edin Oey, Mahatma Otoo

UTLIKNET: Ifeanyi Mathew jublet for utlikningen til 1-1. Dessverre holdt det ikke hele veien inn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UTLIKNET: Ifeanyi Mathew jublet for utlikningen til 1-1. Dessverre holdt det ikke hele veien inn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer