SINT: Håkonsen beskyldes for å ha skjelt ut Heiberg over telefonen, men det avviser Håkonsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SINT: Håkonsen beskyldes for å ha skjelt ut Heiberg over telefonen, men det avviser Håkonsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Full krangel mellom Heiberg og Håkonsen

Bryter med snowboardforbundet.

IOK-medlem Gerhard Heiberg bryter med Norges Snowboardforbund, melder NRK og TV 2.

Heiberg mener at Håkonsen skal ha skjelt ham ut på telefon, mens Håkonsen avviser påstanden overfor NRK.

- Jeg vil nødig gjenta det han sa, men han brukte ganske sterke ord om meg personlig og det endte selvfølgelig med at jeg la på røret. Slikt behøver jeg ikke å finne meg i, sier Heiberg.

Bakgrunnen for telefonsamtalen mellom Heiberg og Håkonsen var beslutningen til Den internasjonale olympiske komité (IOK) om at snowboardutøverne må kvalifisere seg til OL i Sotsji gjennom konkurranser i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Håkonsen er uenig i en slik framgangsmåte.

- Det var nok ikke så mye intervjuet jeg reagerte på, men det som skjedde etterpå da han ringte meg. Da ble det brukt ganske sterke uttrykk. Det føler jeg at jeg ikke trenger å finne meg i, og ber derfor om en liten pause, mener Heiberg.

Håkonsen, som selv ikke er medlem av snowboardforbundet, stiller seg uforstående til Heibergs utspill.

IOK-medlem Gerhard Heiberg bryter med Norges Snowboardforbund etter å ha kranglet med Terje Håkonsen. Foto: Morten Holm / Scanpix
IOK-medlem Gerhard Heiberg bryter med Norges Snowboardforbund etter å ha kranglet med Terje Håkonsen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Jeg må bare si at Heibergs påstander ikke er sanne. Jeg ringte ham fordi jeg hadde hørt at han ville bryte kontakten med snowboardforbundet på grunn av mine uttalelser om IOK, sier Håkonsen til NRK.no.

- Jeg har ikke skreket på telefonen, jeg har ikke skjelt ham ut, men prøvde å komme med konstruktive ting, sier han og legger til:

- Han sa «takk skal du ha» og så la han på. Jeg prøvde å snakke fornuft med ham, og sa at IOK ikke hadde noen respekt for sport. Vi har utviklet en sport i 20-25 år og gjort ting som vi har lyktes med. Så kommer det en aktør med de markedskreftene som IOK har. Det blir helt feil, sier han.

President Cecilia Flatum i Snowboardforbundet synes det som har skjedd er beklagelig.

- Gerhard Heiberg har vært en god støttespiller for oss, og det er veldig beklagelig at det har endt slik, sier hun og legger til:

- Terje har mange gode meninger, og mange av dem deles av oss, men vi har ulike metoder å tilnærme oss målene. Han har en tilnærming som ikke passer oss, sier hun.

(NTB)