Svenske profiler overrasket over Norge i 3-3-dramaet

Full krangel mellom norske og svenske stjerner

Sveriges fotballstjerner forteller til Dagbladet at de er overrasket over hvordan Norge fremsto defensivt i går - og det under Lars Lagerbäcks ledelse. I natt svarte de norske profilene på tiltale - og krangelen var i gang.

KRANGLER: Ole Senæs, Viktor Claesson og co. var svært uenige etter kampslutt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KRANGLER: Ole Senæs, Viktor Claesson og co. var svært uenige etter kampslutt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge scoret tre ganger mot VM-kvartfinalisten og normalt defensivt bunnsolide Sverige på Ullevaal i går - en sterk prestasjon og et antall baklengs som svenskene sjelden opplever.

Langt mindre positivt var det at også Sverige scoret tre ganger i en kamp hvor Rune Jarstein var en av banens giganter - og at Lars Lagerbäck, som er kjent for bunnsolide defensive lag, har sluppet til enormt med målsjanser både mot Spania og Sverige i disse dobbeltkampene.

Problemene defensivt skaper hodebry for et norsk landslag som slet spesielt med Viktor Claesson da Krasnodar-profilen skar inn fra sin kantposisjon og søkte mellomrommet, rett foran Kristoffer Ajer og Håvard Nordtveit og like bak Ole Selnæs og Markus Henriksen.

Overrasket over Norge

Den svenske oppskriften ga drøssevis med målsjanser mot en strålende Jarstein og totalt tre baklengs i 3-3-dramaet.

OVERRASKET: Sveriges Sebastian Larsson hadde ikke trodd at Norge skulle gi fra seg så mye rom.

Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix
OVERRASKET: Sveriges Sebastian Larsson hadde ikke trodd at Norge skulle gi fra seg så mye rom. Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix Vis mer

Til Dagbladet sier tidligere Premier League- og Sunderland-stjerne Sebastian Larsson at han er overrasket over hvordan Norge framsto defensivt.

Det var ikke dette han forventet av et norsk landslag ledet av Lars Lagerbäck.

- Ja, jeg er overrasket over at vi skaper så mye mot et Lars Lagerbäck-lag. Vi scorer tre, men burde scoret enda mer. Det er overraskende at dette ender 3-3. Det var mer sannsynlig med 0-0, men vi får veldig mye rom av Norge i 2. omgang, sier Sebastian Larsson til Dagbladet.

- Vi er mye, mye, mye bedre enn Norge. Vi skaper enormt med målsjanser og burde ha vunnet. Det er betryggende å se nivåforskjellen. Dette burde vi ta over en hel kvalifisering, men samtidig er det små marginer. Du ser det jo i dag, når det ender 3-3 i en kamp vi er klart best i.

- Klasseforskjell på lagene

Tomålsscorer Robin Quaison og banens gigant Viktor Claesson mener det var klasseforskjell på lagene.

- Jeg er litt overrasket. Vi gjorde en god kamp og skapte veldig mange sjanser. Vi burde scoret mye mer. Det var stor forskjell på lagene. Vi er mye bedre. Det er klasseforskjell, sier Quaison til Dagbladet.

REAGERER: Joshua King reagerer på de svenske spillernes uttalelser.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
REAGERER: Joshua King reagerer på de svenske spillernes uttalelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Vi skapte svært mye og burde ha scoret mer. Det er det ingen tvil om, supplerer Viktor Claesson.

Også Werder Bremen-backen Ludwig Augustinsson trodde Norge skulle være tettere bak og vanskeligere å skape sjanser mot.

- 0-0 hadde vært et mer sannsynlig resultat enn 3-3. Det er overraskende at vi skaper så utrolig mange sjanser mot et lag som styres av Lars Lagerbäck, spesielt på bortebane. Vi vet hvilken fotball han ønsker å spille, så det var mer åpent enn det vi trodde, sier Augustinsson til Dagbladet.

- Norge valgte ganske offensive bytter mot slutten. Det var litt uventet da de ledet. De truet oss bakover, men vi fikk bra med rom offensivt.

Norske profiler reagerer: - Vet ikke hva han har røyka

Norge kjørte spissen Ola Kamara inn på kant og lot offensivt anlagte Ødegaard fullføre oppgjøret på motsatt kant når Norge ledet, i stedet for å kjøre inn bedre defensive spillere som Stefan Johansen, Iver Fossum eller Martin Linnes, som Lagerbäck tydeligere har benyttet i liknende situasjoner.

Kamara erkjenner at han - til tross for at han scoret - neppe er en ideell løsning på kanten når Norge skal forsvare seg.

IKKE GODT NOK: Martin Ødegaard mener Norge etter hvert ble for baktunge, og må lære av feilene under kampen mot Sverige. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ikke den beste kanten og gjorde kanskje ikke den beste prestasjonen der heller. Sverige angrep mye på den siden, men jeg spiller der Lars vil. Men jeg er best foran mål, sier målscorer og redningsmann Ola Kamara til Dagbladet.

De norske landslagsgutta reagerer på de svenske stjernenes nedsnakking av Norge - og uttalelsene om klasseforskjell i Sveriges favør.

- Det er ikke nytt at svensk fotball ser ned på norsk fotball. Når vi leder 2-0 så lenge, føles det utrolig skuffende ut at vi ikke vinner. Vi er helt klart gode nok til å slå og slå ut Sverige, sier Ole Selnæs til Dagbladet.

Joshua King sender et kraftig stikk tilbake.

- Jeg vet ikke hva han har røykt, men det er hans problem. Jeg tror han må se kampen igjen, svarer Bournemouth-spissen i mixed zone.

Bjørn Maars Johnsen reagerer også på de svenske uttalelsene.

- Jeg er uenig. Denne kampen viser hvor jevne lagene er. Det kan bli akkurat det samme i returoppgjøret i Sverige. Vi er to veldig jevne lag. Vi er skuffet over at vi ikke vinner, sier Maars Johnsen til Dagbladet.

Etterlyser VAR - etter tabben

Både Werder Bremen-profilen Austinsson og Sebastian Larsson er svært kritiske til dommerens valg om å godkjenne Bjørn Maars Johnsens 1-0-scoring - og etterlyser VAR i EM-kvalifiseringen.

- Det er klart det er en tabbe av dommeren. Vi alle så det og sa det til dommeren. Men uten VAR kan man ikke endre på det. Jeg skulle ønske vi hadde VAR her, sier Bundesliga-proffen til Dagbladet.

- Det er offside. Det er ikke så mye å diskutere. Det er sånt som dessverre skjer. Dommeren fikk det med seg på reprisen at det var offside, men de får ikke endret avgjørelsen uten VAR, sukker Larsson.

- Det blir en berg-og-dal-bane, rent følelsesmessig. Det er en kamp vi dominerer og skal vinne, men plutselig ligger vi under 0-2. Vi skal ta med oss måten vi henter opp igjen dette på. Det er både positivt og negativt.

Vidunderbarnet Alexander Isak, Sveriges svar på Martin Ødegaard, var i motsetning til sine lagkamerater ikke overrasket over de mange sjansene svenskene skapte mot Norge.

- Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg synes vi har et veldig godt angrep og spiller god fotball også i dag. Vi hadde fortjent tre poeng mot Norge, sier Aleksander Isak til Dagbladet.

- Det er surt at vi ikke vinner denne kampen.

Augusinsson legger til:

- Jeg tror Norge er hakket sterkere enn Romania, men vi får se. Det blir spennende å se videre i kvalifiseringen. Men vi bør klare å ta oss videre til EM fra denne gruppa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer