Full krangel om jaktstart

Ramsau (NTB): Snøstormen i dag blåste nytt liv i krangelen om jaktstart. Løperne var ikke enige i juryens avgjørelse, og Norges herretrener Pål Gunnar Mikkelsplass brukte ordet skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Snøvær burde være grense nok til ikke å arrangere jaktstart, mener gullvinner Thomas Alsgaard.

- Reglene sier at det ikke skal gås jaktstart i slike forhold, sa sølvvinner Mika Myllylä.

Men Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde en annen oppfatning, og Thomas Alsgaard syntes synd på Mika Myllylä som måtte gå ut først.

Gjennom et norsk-finsk samarbeid ble det gjort noe for å bedre på forholdene. Representanter for de norske og finske støtteapparatene gikk foran i sporet for å måke unna det verste av de enorme snømengdene som lavet ned. At det var nødvendig fikk det til å koke for mennenes landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass.

Fair play

- Det er en liten skandale at FIS ikke organiserer patruljer som går først i sporet for å få unna snøen, sa en irritert Mikkelsplass.

- Men det var iallfall bra at vi fikk lov til å gå der sammen med finnene, mener Mikkelsplass.

Odd Martinsen, som er leder av langrennskomiteen i FIS, opplyser at det ikke sies noe i reglene om at løpere får eller ikke får gå foran i sporet for å gjøre forholdene bedre.

- Dette handler om fair play, om å gjøre forholdene så like som mulig. Da er det greit å gjøre som i dag, sa Martinsen til NTB.

Juryen tirsdag besto av Peter Petricek, Slovenia, Dietmar Miklautsch, Stefan Scholz, Østerrike, Hermod Bjerkestøl, Norge og Barbara Broger, Sveits. Avgjørelsen om å gjennomføre jaktstarten ble tatt bare en snau halvtime før start.

Ville ha enkeltstart

Da hadde finske representanter vært i kontakt med FIS med krav om å få avviklet rennet etter enkeltstart med mandagens vinnere som siste, og ikke første, startende.

- Å gjennomføre rennet slik ville blitt enda mer urettferdig. Da ville mandagens vinnere fått ytterligere en fordel, mener Dag Kaas som er tilknyttet FIS' langrennskomite.

- Værforholdene i dag var ikke ekstreme. Jeg tror nok vinden var et større problem enn snøen tidvis, sa Kaas.

For å gjøre jaktstarten enda mer publikumsvennlig var det valgt en trasé på fem kilometer som var lagt i åpent terreng. Dermed ble løypene enda mer værutsatt enn om man hadde brukt traseen som ble benyttet i kombinert-konkurransen. Den gikk mer i skogen og mindre over åpne jorder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer