Håndball-VM:

Full krangel om tv og radio før håndball-VM i Frankrike

NRK radio blir hjemme.

BLIR HJEMME: NRKs radioteam, her ved håndballekspert Øystein Havang og kommentator Patrick Sten Rowlands reiser ikke til VM i Frankrike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BLIR HJEMME: NRKs radioteam, her ved håndballekspert Øystein Havang og kommentator Patrick Sten Rowlands reiser ikke til VM i Frankrike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK Radio holder VM-kommentatoren hjemme i protest. Tysklands kamper i håndball sendes ikke på TV. IHF er ute i høye bølger allerede.

Et stivbeint IHF og deres medie-samarbeidspartner ligger bak konfliktene.

Tyskerne vant EM for et år siden, og finalen ble fulgt av 17 millioner tyske TV-seere. Bundesliga er også verdens desidert viktigste håndballserie.

Steng av

Nå krever rettighetsselgerne for VM at tyskerne slukker TV-signalene over deler av Nord-Afrika og Midtøsten under Tysklands kamper.

I Tyskland er det grunnlovsfestet at tyskere bosatt i utlandet skal ha mulighet til å se tysk TV – uansett hvor de holder til.

Dermed kan ikke tyske TV-kanaler stoppe signaler i visse deler av verden og holde sendingene oppe over tysk territorium.

Enden på såpeoperaen er at tyskerne bare tilbys å se en streaming-løsning etter at rettighetene for det nå er kjøpt av en tysk bank.

I Norge

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har også fått knallhard kritikk for å prise TV-rettighetene altfor høyt. Disse koster nå flere ganger mer enn for bare få år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer