Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full krig om Carews framtid

Valencia vurderer å klage Fulham inn til FIFA dersom de ikke kjøper John Carew (22). Spanjolenes eurobehov er påtrengende, men deres norske spiss er svært lunken til en eventuell overgang til London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legeundersøkelsene av John Carew i Paris og Barcelona bekrefter at nordmannens kneskader ikke er verre enn at han fint kan spille fotball i lang tid framover. Dermed er overgangen tilsynelatende tilbake på skinner.

Fulham har fortsatt ikke bestemt seg for om de skal si ja til en Carew med kneproblemer, og nekter de, vil Valencia, ifølge den spanske avisa Levante, klage den Mohamed Al Fayed-styrte klubben inn til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Årsaken er at Fulham allerede har skrevet under overgangspapirene, og i dagens overgangsverden er det ikke lenger slik at en bestått medisinsk test er et krav for at kontrakten skal være gyldig.

- Det stemmer, men de kan ikke kreve å få John. Han kan ikke gå mot sin vilje, men Valencia kan kreve erstatning fra Fulham, sier Carew-agent Per A. Flod til Dagbladet.

Kjølig interesse

John Carews interesse for engelsk toppfotball har kjølnet kraftig etter den berømte «kne-pressemeldingen» fra Fulham.

- Vi har stengt døra, men har ikke låst den. Det er en del ting som må oppklares før Fulham er «hot» igjen, sier Flod.

Han mener londonerne må vise en soleklar interesse for å bruke Carew hvis det skal være interessant å sende ham til England.

- John er egentlig ikke interessert i Fulham etter all den støyen som har vært rundt denne overgangen. Å bli skjøvet inn bakdøra, er ingen god vei inn. Han kan ikke gå til en klubb der han ikke føler de virkelig vil ha ham, sier Flod.

Ikke samme vinduet

At Fulham-manager Jean Amadou Tigana har to og et halvt år igjen av kontrakten, trenger heller ikke være positivt for Carew. Selv om den tidligere midtbanestjerna ønsker Lørenskog-gutten, er det ikke sikkert han vil bli ut kontraktstida. Tigana har tidligere fått tilbud om å trene Frankrike.

- Da vil de som er imot at John går til Fulham overta. Og Fulham er ikke på langt nær det vinduet å vise seg fram i som Valencia er, sier Flod.

Han ønsker heller å vente til sommeren for å se om det byr seg flere muligheter da. Det spørs bare om Valencia har råd til å la denne sjansen gå fra seg.

Overgangsfristen går ut i England 31. januar, og signalene Valencia har fått kan bety at Fulham gir dem sitt endelige svar allerede i dag.

NEPPE TIL FULHAM: - John Carew har stengt døra for Fulham, men ikke låst den, sier agent Per A. Flod.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!