Full krig om fotballpenga

Per Ciljan Skjelbred og Lyn er unntakene. Grasrota mener toppklubbene ikke bryr seg om talentutvikling. Direktør Kjetil Siem mener ingen støtter breddeidretten mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi mener talentutvikling er brukt som et skalkeskjul for å skaffe midler til toppklubbene. Under fanen talentutvikling har de skaffet seg nye lønnsmidler. Vi vet at 80 prosent av talentene kommer fra 2. divisjon og lavere, sier leder Kolbjørn Pettersen i Divisjonsforeningen 2002 til Dagbladet. Han representerer 45 av landets 47 andredivisjonsklubber.

-  Han snakker i mot bedre vitende. Jeg vil være forsiktig med å bruke ordet latterlig, sier direktør Kjetil Siem i Norsk Toppfotball (NTF) til Dagbladet.

NTF er interesseorganisasjonen for Tippeliga- og 1. divisjonsklubbene.

Grådig-stempel

-  Rett eller urett så har toppfotballen i kjølvannet av TV-avtalen fått et stempel som grådig og pengefokusert. Da er vesentlige nyanser glemt. De faktiske bidragene fra toppklubbene til breddefotballen er i overkant av 40 millioner. I tillegg kommer andre overføringer. Det er ingen sponsor i norsk idrett som er i nærheten av dette. Toppklubbene vil bedre vilkårene for breddefotballen. Vi glemmer aldri bredden og talentutviklingen, sier Siem.

-  Det viktigste for toppklubbene er ikke at talentene kommer fra egen klubb. Det viktigste er at talenter blir utviklet i norsk fotball, mener Siem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer