Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full krise for Mjøndalen

Mjøndalen måtte spille store deler av kampen med ti mann da Odd kom på besøk og vant 2-0. Det er Mjøndalens sjette strake tap.

SEIER: Odds Joshua Kitolano jubler med Markus André Kaasa (t.v) og Espen Ruud (t.h) etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
SEIER: Odds Joshua Kitolano jubler med Markus André Kaasa (t.v) og Espen Ruud (t.h) etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Mjøndalen innledet sesongen på overbevisende vis, men så har det bare gått nedover for Vegard Hansens mannskap. Bruntrøyene har tapt seks kamper på rad, den verste rekken klubben har hatt siden 1982.

Mot Odd gikk Mjøndalen ut med langt friskere bein enn i det skuffende 0-1-tapet mot Sandefjord sist. Men det var bare gjestene fra Skien som klarte å skape sjanser av betydning. Odd, som har mistet Torgeir Børven til Rosenborg og erstatteren Tobias Lauritsen til skade, kunne juble for 1-0-målet to ganger.

Først da Birk Risa styrte ballen i mål fra femmeteren etter en halvtime, men da ble målet annullert for offside etter en lang tenkepause for dommerne. Det var det ikke mange av Odd-spillerne, som allerede var ferdigfeiret, som forsto noe av.

DISKUSJON: Mjøndalens Markus Nakkim snakker med dommer Tore Hansen etter eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
DISKUSJON: Mjøndalens Markus Nakkim snakker med dommer Tore Hansen etter eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Dommeren havnet i søkelyset igjen kort tid seinere, da han dro opp det røde kortet til Mjøndalens Alexander Betten Hansen. Backen gikk inn i duell med Risa og kom med foten helt opp i ansiktet til Risa. TV-bildene ga ikke noe klart svar på om det faktisk var kontakt.

Med en mann mer på banen mot laget med seriens dårligste form, lå alt til rette for Odd. Og like før pausen fikk hvittrøyene endelig juble på ekte. Joshua Kitolano fikk stå alene på 16-meteren på en corner, og styrte kontrollert inn 1-0.

Samme mann la på til 2-0 etter håpløst forsvarsspill av Mjøndalen tre minutter før full tid.

Odd, som scoret ti på fem kamper med Børven i troppen, har nå åtte mål på de seks kampene uten ham. En jevn poengfangst gjør at laget er med i medaljekampen i den første sesongen på lenge uten Dag-Eilev Fagermo.

For Mjøndalen ser det ut til å bli nok en kamp mot nedrykk. Med åtte poeng på elleve kamper er bare Start og Aalesund (begge seks poeng) dårligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!