IKKE AKKURAT FESTSTEMNING: Rangers-spillerne kan knapt tro de har røket ut for slovenske Maribor i kvaliken til Europa League. For første gang siden europacupene startet har ikke Skottland noen lag igjen i Europa etter august.Foto: REUTERS/Russell Cheyne
IKKE AKKURAT FESTSTEMNING: Rangers-spillerne kan knapt tro de har røket ut for slovenske Maribor i kvaliken til Europa League. For første gang siden europacupene startet har ikke Skottland noen lag igjen i Europa etter august.Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

Full krise i skotsk fotball

E-cupinnsatsen verste siden 1956.

(Dagbladet.no): Norsk toppfotball slikker fortsatt sårene etter en helsvart kveld i Europa for de norske representantene i går. Den norske innsatsen er så skral at toppfotballsjef Nils Johan Semb vil blåse nytt liv i debatten om antall lag i Tippeligaen.

- Dette var svært skuffende, men litt som fryktet. Diskusjonen om antall lag i Tippeligaen må fram igjen. Og den må seriekomiteen ta, sier Semb til VG, og peker på seriesystemene i Danmark, Skottland og Østerrike som forbilledlige.

Krise i Skottland
Men i Skottland er krisa enda større enn her på berget. Ifølge BBC er det første gang siden europacupene startet i 1956 at Skottland ikke er representert i en av cupene etter august.

I går kveld forsvant Glasgow Rangers ut mot slovenske Maribor, Celtic tapte mot sveitsiske Sion, mens Hearts fikk det for tøft mot Tottenham i kvaliken til Europa League.

Likevel vil ikke den skotske toppfotballsjefen Stewart Regan det en krise, selv om han innrømmer at skotsk fotball ligger med brukket rygg.

Ideer fra Twitter

- Vi har mistet retningen. Jeg vil ikke kalle det en krsie, for det insinuerer at vi ikke er i stand til å gjøre noe med det. Jeg tror vi kan gjøre noe med det, forteller Regan BBC, og avslører samtidig at han allerede har fått mange gode ideer gjennom en twitterdiskusjon i går kveld.

- Jeg har medfølelse med fansens frustrasjon, og at det ikke ser ut som om det blir bedre på tross av at vi har slitt i flere år.

- Men du kan ikke bare levere suksess over natta. Det krever langsiktige investeringer, er Regans foreløpige oppskrift på å få skotsk fotball tilbake til europacupene.