Ole Selnæs

Full krise: - Spesielt

Den tidligere landslagsprofilen har kommet til et lag som har falt helt sammen.

NYKOMMER: Zürich-spiller Mirlind Kryeziu og Ole Selnæs i kvalifiseringskamp mot Linfield for Zürich. Foto: NTB
NYKOMMER: Zürich-spiller Mirlind Kryeziu og Ole Selnæs i kvalifiseringskamp mot Linfield for Zürich. Foto: NTB Vis mer
Publisert

FC Zürich, Bodø/Glimts motstander torsdag, vant i vår ligaen for første gang siden 2009.

Det står i sterk kontrast til hvordan denne sesongen har startet.

Klubben mistet suksesstrener André Breitenreiter til Bundesliga-klubben Hoffenheim. Den nye sjefen, Franco Foda som kommer direkte fra jobben som landslagssjef for Østerrike, har fått en marerittstart.

Laget er nest sist i den sveitsiske serien, uten seier, men med to uavgjorte og seks tap på de åtte første kampene. I Europa League tapte de første oppgjør hjemme mot Arsenal.

FOTBALL: «Mini» Jakobsen mener Bodø/Glimt var marginer unna å spille Champions League til høsten. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Spesielt

Ny i laget er tidligere Rosenborg-spiller Ole Selnæs.

- Det har ikke vært enkelt. Det har vært opp og ned. Det er vanlig, spesielt når man har en ny trener. Vi vet vi har kvalitet i laget, og alt som trengs for å snu det rundt, sa Selnæs på onsdagens pressekonferanse på Aspmyra.

28-åringen forteller at han til tross for flere år i utlandet følger norsk fotball tett, og kjenner Bodø/Glimts lag godt.

- De har et vanvittig høyt nivå, spesielt på hjemmebane, det bør alle være klar over. Vi vet det blir en tøff kamp.

- Du har spilt i både sveitsisk og norsk liga, hvilket lag er favoritt?

- Etter min mening har den sveitsiske ligaen litt mer kvalitet, spesielt med tanke på individuelle ferdigheter, men det blir en jevn kamp, så får vi se torsdag, svarte Selnæs.

- Jevnbyrdige

På Glimts pressekonferanse onsdag fortalte Glimt-trener Kjetil Knutsen at Robert Hauge, som er i trenerteamet til nordledningene, har sett Zürich live. Han advarer mot å bruke prestasjonene i den sveitsiske ligaen som en pekepinn.

- Den sveitsiske ligaen er bra. Men den beste konteksten vi har er kampene deres i Europa. De har slått Linfield, og hadde en interessant kamp mot Arsenal. Arsenal var best, men det var ingen sjansebonanza mot målet til Zürich, forklarer Knutsen.

MØTER ARSENAL: Kjetil Knutsen er spent foran et nytt eventyr i Europa Ligaen og mener de har havnet i den sterkeste gruppen. Vis mer

- Jeg tror vi er to jevnbyrdige lag, så håper jeg vi med fordel av hjemmebane, lukten av Europa og alt det innebærer kan utnytte svakhetene deres, uten at jeg vil gå inn på hva de er, fortsette han.

Knutsen roser også Selnæs' rolle i laget.

- En meget god spiller. Han er veldig sentral i det offensive spillet deres fra midtbaneposisjon. De er et lag som er gode på kontringer og helt klart er gode individuelt, roste Knutsen om den tidligere landslagsspilleren.

SNAKKET: Ole Selnæs sammen med Zürich-trener Franco Foda. Foto: Henrik Myhrvold Simensen/Dagbladet
SNAKKET: Ole Selnæs sammen med Zürich-trener Franco Foda. Foto: Henrik Myhrvold Simensen/Dagbladet Vis mer

Spesiell situasjon

28-åringen var i kinesisk fotball fra 2019 til i sommer. Han gikk også lenge uten å spille kamper under coronapandemien. Han var en sentral spiller på det norske landslaget i flere år under Lars Lagerbäck, men har ikke vært i en tropp siden 2019.

- For min egen del føler jeg meg bedre og bedre. Jeg hadde gått lenge uten å spille, men føler jeg har klart å vise kvalitetene mine de siste kampene.

Han fikk også spørsmål om han har hatt noen dialog med landslagssjef Ståle Solbakken.

- Det har vært litt spesielt for min del med sånn ting ble i Kina. Nå er jeg tilbake i Europa, og har et mål om å spille meg selv attraktiv igjen. Jeg an bare fokusere på det jeg gjør i klubb, og spille godt der er fokuset, så får vi ta andre ting etter hvert, svarer trønderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer