Full oppvask etter lekkasje

Stabæk-formann Erik Loe erkjenner at hele klubb-ledelsen har dummet seg ut, og gir seg selv én måned til å rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De dårlige sportslige resultatene er én ting. Men det toppet seg for Loe da klubben ikke maktet å håndtere oppsigelsen av trener Gaute Larsen på en skikkelig måte.

-  Den største ripa i lakken har ikke klubben fått. Vi har fått større riper i lakken som mennesker. Fordi vi har blitt framstilt som kyniske mennesker som har behandlet en fyr vi har jobbet med i sju år på en svært dårlig måte, nesten umenneskelig, sier Erik Loe til Dagbladet.

Mistet regien

Det er nemlig ingen hemmelighet at det var en meget bitter Gaute Larsen som forlot klubblokalene på Bekkestua tirsdag ettermiddag.

-  Måten Gaute fikk vite om dette på, var ikke bra. På grunn av intern lekkasje fikk Gaute Larsen vite om at han skulle sparkes av en VG-journalist. Slikt skal bare ikke skje, forteller Loe.

Etter samtalen med reporteren gikk Larsen til Stabæk-ledelsen for å få en avklaring. Det fikk han. «Ryktene» var sanne. Og Loe synes det er ille at klubben ikke var i stand til å kjøre en ryddig prosess i en slik følsom personalsak.

-  Vi mistet regien på hvordan dette skulle bli formidlet. Situasjonen var vanskelig nok som den var. Og det gjør ikke situasjonen bedre at Gaute fikk vite om dette fra en journalist.

Vårt ansvar

Loe tar fullt ansvar for det som skjedde, men hevder at han ikke vet hvem som lekket nyheten om at Larsen skulle sparkes til VG.

-  Dette er uansett vårt ansvar som ledere. Og her blir vi stilt i et meget dårlig lys, selv om alt skyldes én idiot internt som finner på å lekke til pressen midt i en prosess.

Han er villig til å se på sin egen posisjon i klubben etter det som har skjedd.

-  Det er viktig å ikke bli blind på begge øynene selv om det blåser hardt. Det er ikke noen selvfølge at jeg går av som leder, og det er ikke noen selvfølge at jeg blir sittende.

-  Har samtlige ledere i Stabæk tatt skade av dette?

-  Jeg kan bare snakke for meg selv, men det er klart at dette ikke er heldig for noen av oss.

Evaluerer alt

Loe og resten av Stabæk har mye mer enn bare intern kommunikasjon å ta hensyn til. Økonomisk drives klubben med blodrøde tall, og hele samarbeidsmodellen mellom Stabæk ASA og klubben er under evaluering. Og mens Stabæk kjemper for Tippeliga-livet på banen, har Loe og resten av Stabæk-ledelsen satt av hele oktober til å «evaluere alle deler av klubbdriften».

-  Mer konkret kan jeg ikke være. Først skal vi evaluere, så kan vi si hva vi er misfornøyde med og vil forandre.

Men at det kommer forandringer, er helt sikkert. Nyansatt sportssjef Jan Erik Aalbu har merket seg mye allerede.

-  Jeg innrømmer at det er mange ting jeg vil ha endret til neste sesong. Men det tar jeg internt først. Men for meg er det viktig å få være med en hel sesong, og være med på å påvirke ting i større grad enn jeg kunne ha gjort etter å ha kommet inn halvveis i årets sesong, sier Aalbu.

- NESTEN UMENNESKELIG: Stabæk-formann Erik Loe (t.v.) tar sterk selvkritikk for måten klubben håndterte oppsigelsen til trener Gaute Larsen (nr. 2 fra v.) på tirsdag. Nå er det opp til sportssjef Jan Erik Aalbu og to av de nye trenerne, Pål Berg og Petter Belsvik, å redde Stabæk i Tippeligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer