MÅ ENDRE PLANENE: Lars Gilleberg - manager for Petter Northug - utenfor Team Northug-bussen i Toblach. I natt må Northug sove på hotell sammen med resten av landslaget.
Foto: Anders Skjerdingstad / Dagbladet
MÅ ENDRE PLANENE: Lars Gilleberg - manager for Petter Northug - utenfor Team Northug-bussen i Toblach. I natt må Northug sove på hotell sammen med resten av landslaget. Foto: Anders Skjerdingstad / DagbladetVis mer

Full oppvask mellom Team Northug og landslagsledelsen

Og nå sover Petter på hotell. Som de andre.

TOBLACH (Dagbladet): Luksusbussen som skulle være et konkurransefortrinn for Petter Northugs kamp om seieren i Tour de Ski er blitt en ordentlig verkebyll, både for Team Northug og Norges Skiforbund.

Tidligere i dag varslet landslagsledelsen at Petter ikke fikk bruke bussen fordi Northugs manager, Lars Gilleberg, hadde sår hals for noen dager siden. Selv ikke desinfeksjon av bussen var nok til å blidgjøre landslagsledelsen og legene.

Oppvaskmøte
Etter et oppvaksmøte mellom Gilleberg og landslagssjef Vidar Løfshus i kveld har landslagsledelsen fått viljen sin.

- Vi har snakket sammen og er enige om at bussen blir stående i Toblach i natt. Det betyr at Petter sover på hotell i Toblach, akkurat som de andre, sier Løfshus til Dagbladet i kveld.

- Lars Gilleberg sa til Dagbladet at dette ikke handler om toppidrett, men om politikk?

- Jeg henger meg ikke opp i hvilke ord som er blitt brukt, men det er ingen tvil om at det har vært for dårlig kommunikasjon mellom oss, sier Løfshus.

Saken død
Ifølge Løfshus har ikke Petter Northug vært involvert i beslutningen i det hele tatt, og skal ha innfunnet seg med at han ikke får sove i bussen slik han har planlagt.

- Dette innebærer en ganske stor omstilling fra Petters egen plan kvelden før en viktig etappe i Tour de Ski?

SKJÆRER IGJENNOM: Sportssjef Vidar Løfshus tvinger Petter Northug ut av bussen og inn på hotell.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SKJÆRER IGJENNOM: Sportssjef Vidar Løfshus tvinger Petter Northug ut av bussen og inn på hotell. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Ja, men Petter er en meget profesjonell idrettsmann, ingen takler slike ting bedre enn ham, sier Løfshus.

- Betyr det at saken er lagt død?

- Ja, i morgen starter vi med blanke ark og er enige om at kommunikasjonen må bli bedre framover.