Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full ordkrig om kampfiksing i snookermiljøet

- Det er akkurat som på arbeidsplassen, alle veit hvem som puler hvem, sier den største stjerna.

VERDENSMESTER: Ronnie O'Sullivan slo Barry Hawkings 18-12 og forsvarte verdensmestertittelen i snooker 6. mai i år. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB SCANPIX
VERDENSMESTER: Ronnie O'Sullivan slo Barry Hawkings 18-12 og forsvarte verdensmestertittelen i snooker 6. mai i år. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Snooker går gjerne for å være en gentlemans-idrett. Utøverne er gjerne ulastelig antrukket i sløyfe og vest, og høflighet er viktig rundt bordet.

Men så er det Ronnie O'Sullivan, da.

Engelskmannen er regnet som den mest talentfulle spilleren i spillets historie, og har vært i verdenstoppen siden sitt inntog på starten av 90-tallet. O'Sullivan har alltid vært en entertainer, med en aggressiv og underholdende spillestil. Han har også fått mye av æren for at sporten har blitt såpass kjent blant menigmann i gata som den er.

Samtidig er han kjent for å ha et voldsomt temperament. Han stiller høye krav til seg selv, lider av depresjon og har tidligere slitt med narkotikaproblemer. 37-åringen har truet med å legge opp flere ganger, og har ved et par anledninger tatt seg en pause fra snooker-spillingen. Sist gang han gjorde nettopp det, i fjor, jobbet han på en grisegård.

- Uakseptabelt og ødeleggene Nå er han derimot tilbake i snooker-sirkuset, og han går ikke stille i gangene. Mandag ble Stephen Lee kjent skyldig i kampfiksing, et problem sporten tidligere har slitt med.

Dommen mot Lee gjorde at O'Sullivan tok til Twitter for å påpeke at kampfiksing i snooker er mer vanlig enn folk tror.

- Jeg har hørt at det er mange som fikser kamper i snooker. Kanskje Stephen Lee bare var uheldig som ble tatt på fersken. Jeg har ikke noe konkret bevis for kampfiksing. Men det er akkurat som på arbeidsplassen, alle veit hvem som puler hvem, skrev O'Sullivan på sin Twitter-konto tirsdag.

Anklagene ble ikke særlig godt mottatt av sjefen i det internasjonale forbundet World Snooker, Barry Hearn. Overfor The Telegraph tar han til motmæle mot O'Sullivan, og oppfordrer ham til å gjøre det rette hvis han vet noe de ikke vet.

- Vi tar denne typen beskyldninger veldig seriøst. Vi har skrevet til Ronnie for å få ham til å forklare disse kommentarene og bistå med detaljer i forbindelse med kampfiksing og navn på spillere han sikter til. Å gå ut med slike påstander uten å informere forbundet gjennom de riktige kanalene er totalt uakseptabelt og ekstremt ødeleggende for sporten, sier Hearn.

Blir gårdsgutt igjen? Det fikk ikke akkurat den femdobbelte verdensmesteren til å stoppe skrivekløen på Twitter.

- Om forbundet vil utestenge meg, kan jeg alltids gå tilbake til å jobbe på grisegården. Barry, jeg tror vi trenger å ta oss en kopp te sammen. Jeg har vært slem gutt, skriver O'Sullivan.

Og han var ikke ferdig der, for i den første av en rekke tweets torsdag ettermiddag, som stort sett handler om løping, skriver han følgende:

- Det er noen rare resultater i snooker. Jeg kan ikke forstå hvordan alle ser ut til å slå alle, mens ingen dominerer fullstendig.

Om han hintet til kampfiksing, eller rett og slett bare påpekte at det er jevnt i verdenseliten, vites ikke. Men trolig er ikke siste ord sagt i denne saken.

TILFREDS: O'Sullivan konstaterer at han traff der han skulle under kampen mot Hawkins, som gikk av stabelen i Sheffield. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB SCANPIX
TILFREDS: O'Sullivan konstaterer at han traff der han skulle under kampen mot Hawkins, som gikk av stabelen i Sheffield. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling