Full overtid på Derek

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Brann 4- 4. I cupfinalen felte han Brann med to scoringer innenfor normal arbeidstid. I går tok han ut full overtid. For Lerkendal-festen var over den da Jan Derek Sørensen stormet inn i Branns bakrom. Og utliknet.

- Jeg hadde sløst bort to sjanser så det var ingen bønn, sier Derek til Dagbladet. - Det måtte bli mål på den tredje. Og da jeg så at Brann-keeperen var på vei ut bestemte jeg meg for å lobbe. Den var ikke høy nok, men den gikk i mål. # John Carew, som ble pepet ut av sitt eget publikum da han tok ut overtid fra straffemerket før pause, hadde hodet som ga Derek fritt leide. I kveldens siste kraftanstrengelse vant den kommende Valencia-proffen den avgjørende duellen. Og headinga som åpnet alt ga Derek tid til å tenke. Presset blir ikke mindre av det.

Ranet et bedre lag

- Jeg tenkte ikke akkurat på hva jeg skulle gjøre i morgen, sier Derek tørt. - Men ja, det gikk noen tanker der. Og da ballen lå der, føltes det utrolig godt. Vi hadde klart å komme igjen - igjen.

Jan Derek Sørensen og Rosenborg var ydmyke overfor den massive overtidsbetalinga i går kveld. De visste at de hadde ranet et bedre lag.

- Brann var bedre enn oss, sier Derek. - De var imponerende gode. Så for min del er beholdningen fra denne kampen det faktum at vi klarte å komme igjen hver eneste gang vi lå under. Akkurat det forteller mye om Rosenborg.

Kjøp Helstad!

Historien om Brann denne palmesøndagen handler veldig mye om Thorstein Helstads herjinger med tre EM-klare RBK-forsvarere. Verken André Bergdølmo, Bjørn Otto Bragstad eller Erik Hoftun fikk tak i den glitrende Brann-spissen. Så hvorfor dropper ikke Rosenborg alle problemene rundt den ønskede Lange-handelen med Tromsø og går dit hvor folk er til salgs? Til Brann og Bergen?

- Det kan du si, sier Rune Bratseth og ser i golvet.

- Han var god, ja, men det handler litt om forsvarspillet vårt også da, sier Eggen. - I denne kampen gjorde vi altfor mange feil. Og for å være helt ærlig så skjønner jeg ikke hvorfor. Vi ga jo bort så mye rom at det var helt håpløst.

Hassan El-Fakiri ga Brann 1-0 etter bare ett minutt og tjue sekunder. Torstein Helstad løp fra André Bergdølmo og slo 2-0 inn i det lange hjørnet etter 25. Og fra klokka 20.10 og fram til John Carew gjorde 1-2 under en liten pipekonsert var det lett å tro på Brann som seriemestere. Fordi bergenserne var dønn overlegne.

- Vi fikk en omgang i pausen, sier Carew. - Og - det fortjente vi. Men vi tok oss sammen og gjorde 2-2 med en gang. Da trodde jeg vi skulle klare det.

Store-John scoret det andre også og nå under massiv jubel. Et par mål gir automatisk tilgivelse. Men han sier til Dagbladet at han ikke likte publikums reaksjon før straffesparket. Og at det førte til ekstra press.

Upopulær Carew

- Det var Bent (Skammelsrud) som ba meg ta straffa, sier Carew. - Han hadde jo blitt felt sjøl. Og pipekonserten - vel, det skyldes sikkert at jeg ikke er den mest populære spilleren her akkurat nå. Heldigvis klarte jeg å holde meg kald.

Nils Arne Eggen trodde det var greit for RBK på 2-2. Det var helt feil. For Brann hadde mer Fakiri og mer Helstad. Mye mer.

- Fornøyd

- Vi må være fornøyd med ett poeng på Lerkendal, sier Brann-trener Teitur Thordarsson storsinnet.

- Det var sterkt av spillerne å komme tilbake etter at Rosenborg hadde utliknet til 2- 2. Men jeg mener likevel at det ville vært sunt for norsk fotball om vi hadde vunnet.

- Vi var uheldige med straffesparket og Rosenborgs utlikningsmål på overtid.

DUELL: Jan Derek Sørensen i tøff kamp mot Branns Geirmund Brendesæther.
OVERTIDSJUBEL</B>: Jan Derek Sørensen går rett til himmels etter sin 4-4 scoring på overtid mor Brann på Lerkendal.