Varlser mulig katastrofal omsetningssvikt

Full panikk i hestesporten

«Det kan være begynnelsen på slutten.»

SPÅR DRAMATISK NEDGANG: Om Lotteritilsynet innfører et totaltak for tap på hestespill spår lederne i norsk hestesport svært tøffe tider. Foto: NTB Scanpix
SPÅR DRAMATISK NEDGANG: Om Lotteritilsynet innfører et totaltak for tap på hestespill spår lederne i norsk hestesport svært tøffe tider. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er full krisestemning i trav og galoppsporten i Norge. Det er ord som ligner rene dommedagsprofetier som kommer fra lederhold i både Norsk Rikstoto, Norsk Jockeyklub og Det Norske Travselskap.

Hestesporten er hardt presset økonomisk fra før på grunn av omsetningssvikt og en ganske tøff beskatning fra staten. Nå advares det om en katastrofal omsetningssvikt på 900 millioner kroner i året.

I en pressemelding som Norsk Rikstoto, DNT og Norsk Jockeyklub står samlet bak benyttes så sterke ord som at dette kan være begynnelsen på slutten.

Årsaken er at Lotteritilsynet har varslet innføring av en tapsgrense for spillere som et ledd i en ansvarssikkerhet for spill. Og for å bekjempe spillavhengighet.

Norsk Tipping har allerede innført en totalgrense på 20 000 kroner i måneden. Som låser en spiller for alt spill til organisasjonen påfølgende måned.

Signaler går på at Lotteritilsynet vil komme med samme innstilling overfor Norsk Rikstoto.

Dramatisk nedgang

Konstituert direktør Camilla Garmann i Norsk RIkstoto er klar på at, om dette blir resultatet vil det bety en dramatisk nedgang i omsetningen og en halvering av tilskuddene til hestesporten i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer